Adem Orman

Adem Orman

Hakkın teslimi

Hakkın teslimi

Keçiören Belediyesi, “Kültüre Adanmış Bir Ömür: D. Mehmet Doğan ile Keçiören’de İki Gün” programı ile büyük bir vefa örneği sergiledi.   

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı son derece isabetli bu kadirşinaslığından ötürü tebrik ediyorum.

Bizim sağ kesimde, Mehmet Doğan ağabey gibi değerli aydınlarımızın değerini hayatta iken bilmek, haklarını hayatta iken teslim etmek nadir rastlanılan bir hal olduğundan, yol açıp örnek de teşkil edecektir inşallah. 

Peki kimdir D. Mehmet Doğan?

Okumaya, yazmaya, kültüre, sanata, tarihe meraklılarımız elbette bilir Mehmet Doğan ağabeyi. 

Ya diğerlerimiz?

Sol kesimin “aydınlarını” isim olarak da olsa bilip, adlarını duyunca “büyük adam” muamelesi yaparız da, Mehmet Doğan ağabey gibi özbeöz yerli ve milli şahsiyetlerimizi isim olarak dahi bilmeyiz.

Bu duyarsızlık ve değer bilmezlikte sıradan vatandaştan medyamıza, sivil toplum kuruluşlarımızdan yerel ve merkezi yönetimlere kadar herkes pay sahibidir.

Neyse ki, hak edenlere hakları yeni yeni teslim edilmeye başlamıştır.

Keçiören Belediyesi’nin programı işte bu noktada son derece önemlidir.

Gelelim Mehmet Doğan ağabeye:

Bana göre, ülkemizde bugün “Türkçe” denildi mi, İstiklal Marşı’mız ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adı zikredildi mi ilk akla gelmesi gereken yaşayan aydınlardan biridir D. Mehmet Doğan.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kurucusu olan Mehmet Doğan, yıllardır yurdun dört bir yanında gerçek Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’mızın neden milli mutabakat metnimiz olduğunu anlatıyor. 

Büyük Türkçe Sözlük’ün sahibi de Mehmet Doğan ağabeydir.

Büyük Türkçe Sözlük’le daraltılmış-ideolojikleştirilmiş, tasfiyeci resmî sözlük anlayışının dilimize verdiği zararın önüne geçme cesaretini göstermiştir. 

Doğan’ın çok sayıda fikri kitabı da bulunuyor.

“Batılılaşma İhaneti”, “Dil Kültür Yabancılaşma”, “İletişim veya Dehşet Çağı”, “Yüzyılın Soykırımı”, “Mağlubiyet İdeolojisinin Sonu”, “Türkistan Türkiye/Türk Kimliğinin Coğrafyaları”, “Ömrüm Ankara-Bir Ankara Şehrengizi” bunlardan sadece bazıları. 

***

Keçiören Belediyesi işte bu isme hakkını teslim etmiştir.

Programda TYB Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit’in de emeği büyüktür.

Eryiğit’e de şükranlarımı sunuyorum. 

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Hacı Arslan Atman, TYB Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit, yazar D. Mehmet Doğan, şair ve yazarlar ile gençler katıldı.

Yaşayan bir değerin yaşarken kıymetini bilmek adına bu programın önemli olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu program alicenaplık ve vefa örneği... Bu sayede Mehmet Doğan'ı tanımak ve onu tanıyanların ağzından dinlemek bahtiyarlığına ermiş oluyoruz" dedi.

Mehmet Doğan'ı Ankara'ya geldiğinden itibaren tanıdığını ve Mehmet Akif'in hatırlatılması ve anılması yönündeki çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Başkan Ak, "Sadece bir yazar değil, bir mücadele ve dava adamı... İnançları ve değerlerini korumuş biri, bu vesileyle kendisine şu ana kadarki hizmetleri için de teşekkür ediyoruz..." diye ekledi. 

TYB Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Eryiğit de, 1975 yılındaki ilk kitabı 'Batılılaşma İhaneti'nden bu yana geçen 42 yıl boyunca kültür, sanat ve edebiyata büyük katkılarda bulunan  Mehmet Doğan'a vefa için bu programı düzenlediklerini belirterek "Biz de sanatçılarımızın kıymeti genelde öldükten sonra bilinir. Yahya Kemal'e 1935'li yıllarda soruyorlar, ülkenin nüfusu kaç diye... 80 milyon diyor oysaki o zaman nüfus 13 -15 milyon... Nasıl oluyor bu deyince o da diyor ki biz ölülerimizle birlikte yaşarız. O nedenle yaşarken değerlerinin farkına varmak çok önemli... Bu programa ve edebiyata verdiği destekten ötürü Sayın Mustafa Ak'a da çok teşekkür ediyoruz" dedi.
 

mm-002.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR