Halk Başkentray'dan memnun

Halk Başkentray'dan memnun

İlk günden itibaren Başkentray’a yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, “1 saatten fazla süren yol yarım saate düştü” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

12 Nisan Perşembe günü açılan Başkentray ilk günlerinden itibaren vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Günün her saati kalabalık olan Başkentray özellikle sabah ve akşam saatlerinde tamamen doldu. Vatandaşlar ise uzun zamandır bugünü beklediklerini ifade ederek, “Otobüslere göre daha konforlu ve hızlı 1 saatlik yolu artık 30 dakikada gidiyoruz. Ancak yakın zamanda sefer sayılarının da artırılmasını istiyoruz” dedi.

YOĞUN İLGİ

1-(5).jpeg

Başkentray ilk günlerinden itibaren vatandaşlar tarafından yoğun şekilde tercih edilmeye başladı. Etimesgut, Sincan yönüne ilerleyen trenlerin akşam ve sabah saatlerinde tam doluluk derecesine ulaştı. Birçok vatandaş durumdan memnuniyetini, “trafik çilesinden kurtulduk” diyerek dile getirdi.  
Başkentray’ın 24 Nisan’a kadar ücretsiz olması da vatandaşları ayrıca kullanıma teşvik etti. 

BUGÜNÜ BEKLİYORDUK

1-(4).jpeg

Vatandaşlar eski adıyla banliyö trenin kapandığından bugüne dört gözle projenin bitmesini beklediklerini ifade ederken, “Sürekli ne zaman açılacağını takip ediyorduk. Bizim için çok önemli bir ulaşım aracı Sincan’dan Sıhhiye’ye 30 dakikada gidebiliyoruz” dedi. Otobüsle, dolmuş gibi ulaşım araçları ile karşılaştırdıklarından trenin büyük oranda rahat olduğunu da söyleyen vatadanşlar, “Aynı süreyi 1 saati geçerek gidebiliyorduk. Ayrıca ayakta, kalabalık şekilde gitmekte hayli yorucu oluyordu” diye konuştu. Vatandaşlar, Başkentray ile beraber artık Ankarakart’ın kullanılmasını da ayrıca sevindirici buldu.

SIRA SEFER SAYILARINDA

Başkentray’ın açılmasıyla beklediklerine kavuştuklarını söyleyen vatandaşlar şimdi ise sefer sayılarının artırılmasını bekliyor. Vatandaşlar, “Trene bekledik kavuştuk şimdi de sefer sayılarını bekliyoruz. Şuan 15 dakikada bir geliyor ancak bunun artırılacağını söylediler yakın zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. Öte yandan projenin açılışında yetkililer ilk etapta 15 dakika ve yakın zamanda seferlerin artırılacağını söylemişti. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.