Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

HAVLU ATTILAR

HAVLU ATTILAR

 

Türkiye’de seçimler bitti. Ülke insanları oh be dediler. İnsanları sıkıntı ve endişe almıştı. Bütün halk rahatladı. Türkiye’nin dört senesi rahatlamış oldu. Diğer partiler kendini sorgulamaya başladı. Biz nerde hata yaptık dediler. Hala siyasi partiler anlamıyor. Türkiye istikrar istiyor.

7 Haziran’da seçmen tüm partilere ev ödevi verdi, bir tek Ak Parti ödevini çalıştı ve yaptı” 7 Haziran sonrası muhalefetin projelerini çok sık gündeme getirip eleştirmeyen Ak Parti, hem cebe dokunan vaatler açıkladı hem de bu vaatlerin hayata geçirilmesini gündemde tutulmasının etkileri de konuşuldu. Bu söylemin de oy artışında önemli bir etken olduğuna dikkat çekildi. Ak Parti karşısında duran partilerin, “uluslararası camia” tarafından da desteklendiği ve böylece bir, “Ak Parti karşıtı blok” algısının da seçmende etkili olduğu tespiti de yapıldı.

İsterseniz gelin partilerin performanslarına ve içine düştükleri duruma tek tek bakalım:

 

CHP: Halktan kopuktu daha da koptu, halk nezdinde hiçbir karşılığı olmayan isimlere öncelik verdi, heyecan yaratamadı, tanıtım ve miting stratejisi yanlıştı, oyunu artırabileceği yerlere ve kitlelere değil tam tersine yöneldi, kurmay heyeti başarısızlığı on defa kanıtlanmış isimler ve parti için hiç ter dökmeyen isimlerden oluştu, gençleri yakalayamadı...

 

MHP: Yeterince çaba harcamadı, olan heyecanı da köreltti, vizyon koyamadı, büyük kentleri boş verdi, önemsemedi, eski tabanıyla hâlâ barışamadı, gençlere heyecan veremedi...

 

HDP: En yenilikçi parti o oldu, dünü dünde bırakıp mağduru oynadı, tanıtımın gücünden yararlandı, Tayyip Bey’e ders vermek isteyenlerin odağı oldu, ödünç oyları istismar etmeyeceğini açıkladı, inandırıcı bulundu, gençleri yakaladı, en iyi performansa rağmen mağrur olmadı

 

Halk şunu söyledi. Siz bu işi beceremediniz. Bende sizin yapamadığınız işi bu sefer bitiririm dedi.  Tekrar tek başına AK partiyi göreve getirdi. AK partinin görev sorumluluğu içinde bu dört seneyi çok iyi değerlendirmesi lazım.

Hiç durmayıp çalışması lazım eğer ben oldum derse rahat bir tablo çizerse bir dahaki dönemde çok sıkıntı çeker. Aldığı oyun yarısına düşer. Bu alınan sonuçlar AK partideki insanlara çok güven vermesin. Hiç durmayıp Bu ülke için çalışma yapması lazım. Yoksa Bu babalın altında ezilir.

Diğer siyasi Partilere gelince şunu bilmeleri lazım Türkiye deki insanların iki seçeneği vardır. Bunlardan birisi sağda AK partide yâda MHP seçeneği vardır. Solda bakıldığında CHP seçeneği veya HDP seçeneği vardı. Bu dört partinin durumu buydu, bu siyasi partiler barajın üstünde görünüyordu. Halk çok iyi bilir seyirci takdir hakkını barajın üstünde olan partilerden yana kullandı.

İlk önce cebinden yana oy kullandı diğer partilerin oy almaması Türkiye’ nin bir ayıbı bence çünkü Bu ülkede diğerlerinin de olması lazım.  Türkiye Halkının takdir hakkını kullanmamasının k sebebi Barajın olması benim şahsı düşüncem barajın bir an önce kalkması ve diğer siyasete gönül vermiş insanların önünün açılması.

Ülkemizde ne insanlar var ama ne yazık ki bunların önleri kapalı bu ülkede her kes aynı görüşte olmak zorunda değil farklı düşüncelerde olmak zorunda. Siyasi partilere bakıldığında örnek vermek lazımsa Ak Partinin kendine göre kadrosu var dışarıdan almaz. CHP nin de kendine göre kadrosu var, MHP nin de kendine göre kadrosu var. Dolayısıyla her kesim kendine göre kadrosu var insanlar bu siyasi partilere muhtaç siyaset yapmak isterse bunun için baraj kalkması lazım. Bu şekilde adalet gelir.

Başarılı olamayan iki siyasi partide sıkıntı yaşanmaya başladı. Bu partiler sizlerinde bildiğiniz gibi CHP ve MHP bu iki siyasi parti kabuklarını kırması lazım. Şunu belirtmek gerekirse A partililer söyleyemiyorum elli seçim geçirseler tek başına iktidar olamazlar. Bunun sebebi nedir dendiğinde görünüş itibariyle, bir kesimi, diğeri bir kesimin görüntüsü içinde olduklarından burada tabanımız çok üzülüyor ve sesleri kesilmiş bir şekilde oturuyorlar.

Bu siyasi partilerin yeni cana yeni kana ihtiyaçları var. Bu kervan bu şekilde gitmez. İnsana yakışır bir şekilde havlu atmaya ihtiyacınız var. Türkiye deki siyasetin yeni insanlara ihtiyacı var. Sizinle olmuyor. Ben yazar filan değilim ben halkın içinden biriyim. 11.11.2015

               

                                                                                                              HÜSEYİN TAKLACI  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR