Osman Doğan

Osman Doğan

Hizmet sendikacılığında talep ve icra makamı

Hizmet sendikacılığında talep ve icra makamı

 

 

Son günlerde yetkili sendikalar üzerine kurulan cümleleri üzüntü verici. İcra Makamı ile talep makamını karıştıran bireylerin söylemleri yapıcı olmaktan uzak.

 

Türkiye'de sivil toplum örgütleri üye hak ve menfaatlerini diklenmeden dik durdukları dönemleri Memur-Sen ile birlikte yaşamaya başlamıştır. Daha öncesinde sokakları mahşer alanına çeviren, devletine zarar verip adına hak arayışı diyen sendikalar yetkilerini kaybettiklerinden beri saldırı dilini ve yöntemini de farklılaştırdılar. Mayıs 15 yetkili sendikaların üye sayılarının ortaya çıktığı bir milat olsa da, bu ezici üstünlüğe tahammül edemeyen insanların yapıcı olmayan duruşları ne yazık ki sivil toplum örgütlerine büyük zararlar vermektedir.

 

956 Bin rakamına ulaşan bir milyon hedefinde olan Memur-Sen'in bütün yetkili sendikaları erdemli duruşun timsali olarak kalplerdeki yetkisini zaten kazanmışlardır.

 

Bugünlerde icra ile talep makamını karıştıranların çamur at izi kalsın eylemleri şahsiliği bünyesinde barındıran olumsuz bir mizaca bürünmüş sendikaların elde etmek istediği talepleri şimdiden olumsuzlukla sonuçlandığı bu sendikalar tarafından dile getirilmiştir. Üzücü olan yetkili sendikanın taleplerinin kimler için olduğunun idrak edilse bile itibarsızlaştırılma girişimi son derece acımasız görülmektedir. Sağlık-Sen'in ebeler için istedikleri, Diyanet-Sen'in Fahri ve vekiller için istedikleri, İLİTAM için verdiği mücadeleyi direk başarısızlık olarak lanse etmek büyük bir saygısızlıktır. Diğer sendika mensupları sanki bu haklardan yararlanmayacak gibi takınılan tavırlar yapıcı olmaktan çok çok uzaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR