Osman Doğan

Osman Doğan

Hoşgörü Dini Terör Dini İlan Ediliyor

Hoşgörü Dini Terör Dini İlan Ediliyor

Hoşgörü dini olan İslam yapılan algı operasyonlarıyla dünyada itibarsızlaştırılmak isteniyor. İslami inanç yapısına asla uymayan kan akıtılmalar barbarlığın bir gereği olarak Avrupa’da gündem yapılmaya çalışılıyor.
Kilometrelerce öteden Irak-Afganistan-Filistin gibi ülkelere ellerinde kimyasal var bahaneleriyle saldıranlar sütten çıkmış ak kaşık değiller. Ekonomik çıkarları uğruna yapaylaştırmak istedikleri İslami anlayışın Kur’an’da bahse konu olan bir inanç sistemi olmadığı, tamamen Avrupalının ortaya çıkardığı, çıkar odaklı ve diğer dinlere nazaran itibarsızlaştırmayı hedeflediği ortadadır. Kendilerini Siyonizm karşısında savunan Filistinli Müslümanlara baktığımızda, Afganistan ve Irak’ta haçlı oyunları karşısında kendilerini savunan Müslümanların çaresizliğini gizleme, üstünü kapatma çabasında olan Avrupa İşid ile Müslüman kimliklere saldırı gerçekleştiriyor. Bilinmelidir ki İşidİslamikaidelere uyan bir İslami yapılanma değil, tamamen Avrupa’nın meydana getirdiği bir devşirme yapıdır ve hiçbir surette Müslümanlıkla ilgisi yoktur. Müslümanlıkla ilgisi olmayan ve tamimiyle yanlış bir yöntemle ortaya çıkan bu örgütün yapmış oldukları, Dünya’da İslam’a karşı olan hoşgörüyü ortadan kaldırıp yerine İslam bir terör inancıdır algısı oluşturuluyor.
İşid’i meydana getirenler Avrupa’nın ekmeğine yağ çalıyor. Hoşgörü ve kucaklayıcı olan İslam dinine gelen sayısız farklı din mensuplarına ‘İslam bir terör dinidir’ denerek dünyada İslamiyet’in önü kesilmeye çalışılıyor.
Bütün bu organizelere bakıldığında İslam’a karşı başlatılmış olan bu saldırılar karşısında, kişisel manada uyanık olmak zorundayız. Almanya-Amerika ve dünyanın bir çok yerinde akın akın Müslümanlığa katılan kişiler var olduğu müddetçe, kendi dinlerinin elden gittiğine inananlar elbette karalamalarla güzel dinimizi gözden düşürme çabasında olacaklardır. Dünya’da savaşlar sadece Müslümanların sınırlarında yapılırken, öldürülenler Müslüman çocuklar, kadınlar olurken, bu ölümleri kendi çıkarlarına göre yorumlayanlar neden hep saldırı halinde ortaya çıkıyorlar merak ettiniz mi?
Suriye kan gölüne dönerken susanlar, iki milyon mülteciye kapılarını açan Türkiye’nin bir Müslüman devlet olduğunu göz ardı mı ediyorlar. Yoksa BM güçlerinin demokrasinin bir gereğiyiz diyerek algı oluşturmaya çalışıp, Suriye’den sadece 9 Bin mülteciyi misafir edebilir demeleri hangi hoşgörüyle anlatılabilir.
Biz büyük bir ülkeyiz, kardeşlik ve iman değerleri noktasında kucaklayıcı olmayı kendimize şiar edindiğimiz kadar, mazlumun çaresizliğine çare olacağımız kadar, Müslümanın Müslümandan dostu yoktur gerçeğini unutmayacağımız kadar büyük bir ülkeyiz. Kendimize yetecek kadar güçlü bir donanıma sahip olduğumuz kadar, yaşam ve kuran metotlarına uyacak derecede şeffaf, insan onurunun her şeyden üstün olduğunu bilecek kadar da olgun bir ülkeyiz.
İslam devletlerine yapılan saldırıların aynısını ülkemizde yapma girişimleri olanlar karşısında birbiriyle kenetlenen, ve dış güçlerin oyunlarına gelmeyecek derecede uyanık olma vaktidir. Şer odaklarının fitnelerle Ortadoğu’yu bir birine kırdırma girişimini kandırılmışlık, ileriyi görememek olarak değerlendiren bir birey olarak, bundan sonra yapılan saldırılar karşısında hedeflerini koyan, yüz yıl öncesi için değil bin yıl öncesi için proje geliştiren Müslüman kardeşlere ihtiyaç duyuyoruz.
Avrupa-Siyonizm-haçlı örgütleri iki asırlık proje yaparken, biz onların projelerini de dikkate alarak savunma ve ilerleme mekanizmaları oluşturmalıyız. Unutulmamalıdır ki İslam hak din olduğu için her zaman şer tarafından saldırı alanı, İslam da Allah’ın sesi olduğu için her zaman son sözü söyleyecektir. Son sözü söyleyen güzel söyler mantığıyla yola çıkarak düşlediğimiz iman ve İslam eksenli yeni bir dünya için bir olmaya, birlik olmaya ivedilikle ihtiyaç duymaktayız. Bugün Pakistan’da dünyanın bir çok yerinde İslami duruşu olan her birey sosyal bir tehdit olarak görülürken dünyanın önde gelenleri ise bu yapısal çoğunluk karşısında sadece çıkar savaşı vermekte. Dünya  ve Müslüman algısı etrafında bir yapılanma oluşurken, insanları parçalara ayırmak bölmek yaralamanın diğer bir adı olarak nitelendiriliyor. Biz bu konuların bilinçsizliğiyle ne yazık ki son kale olan Türkiye’nin değerini, kıymetini anlamaktan yoksunuz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR