Hüseyin Gazi'de acı tablo

Hüseyin Gazi'de acı tablo

Mamak Hüseyingazi’de madde bağımlıları yeni inşa edilen yapılarla metruk yerleri mesken tuttu.

Hüseyingazi semt sakinlerinden edindiğimiz bilgilere göre çoğu 20’li yaşlarda olan madde bağımlıları yeni inşa edilen yapılarla metruk gecekonduları mesken tutuyor. Semt sakinleri birçok gencin uyuşturucu batağına sürüklendiğine dikkat çekerek yetkililerden alınan tedbirleri artırmasını istiyor.

Aileler tedirgin oluyor

27072504_10215370593408068_864630864587101810_n.jpg

Mamak Hüseyingazi’de uyuşturucu batağına sürüklenen gençlerin uyuşturucu kullandıkları mekânlar objektifimize böyle yansırken içler acısı manzara ise aileleri tedirgin ediyor.  Emniyet birimlerinin var gücüyle çalışmasına rağmen Başkentte uyuşturucu sorunu bir türlü bitmek bilmezken, her geçen gün bağımlılar arasına bir yeni genç daha ekleniyor.  

Birçoğu 20’li yaşlarda

Semt sakinlerinden edindiğimiz bilgilere göre madde bağımlıları kentsel dönüşümü fırsat bilip yeni inşa edilen yapılar ile metruk gecekonduları mesken tutuyor. Gündüzleri metruk binalarda madde kullanan bağımlılar akşamları ise yeni inşa edilen yapıları kullanıyor. Birçoğunun 20’li yaşlarda olduğunu belirten semt sakinleri ilgililerden alınan tedbirleri artırmasını istiyor. Semt sakinleri kendi çocuklarının da uyuşturucu batağına düşeceğinden korktuklarını belirterek aileleri uyarıyor.

Boş yapıları kullanıyorlar

Semt sakinleri son günlerde boş yapılarda bu tarz görüntülerle çok sık karşılaştıklarının altını çizerek,  bağımlı gençlere sahip çıkılmasını istedi. Semt sakinleri, “Gençleri uyuşturucu batağına sürükleyerek heba ediyorlar. Her kim buna sebep oluyorsa en ağır şekilde cezalandırılsın. Gençler genelde boş yapılarda birkaç kişi bir araya gelip madde kullanıyorlar. Daha sonrasında zombi diye tabir ettiğimiz bir hale bürünüyorlar. Semtte git gide uyuşturucu kullanımı yaygınlaşıyor ve kullanım yaşı düşüyor. İlgililerden bunun önüne geçmeleri için çalışmaları hızlandırmalarını istiyoruz. Başka ailelerin canı yanmadan bu soruna çözüm bulunmalı. Sadece madde kullanan gençleri cezalandırmak çözüm olmuyor” ifadelerini kullandı.

“Hayvanların bile girmeyeceği yerleri mesken tutuyorlar”

Gençlerin sorununun herkesin sorunu olduğunun altını çizen semt sakinleri el birliği ile bu sorunları ortadan kaldırabileceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı, “Gençlerimizi bu batağa düşürenlere ağır ceza verilmeli ki bir daha uyuşturucu satamasınlar. Bağımlı gençlerimizi ise toplumdan dışlamamalı onlara sahip çıkmalıyız. Gençleri bu halde görünce yüreğimiz sızlıyor. Hayvanların bile girmeyeceği metruk yerleri mesken tutuyorlar. Birçoğunun ailesinin bile haberi yok. Aileler çocuklarını takip etmeli. En büyük sorumluluk ailededir.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.