İftar menüsü fiyatları belli oldu! İşte en ucuzdan en pahalıya menüler...

İftar menüsü fiyatları belli oldu! İşte en ucuzdan en pahalıya menüler...

Ramazan ayına kısa bir süre kala iftar menüsü fiyatları araştırma konusu oldu. En ucuz menülerin fiyatları bile vatandaşı zorlayacak seviyeye çıktı.

Ramazan ayına sayılı günler kala oteller ve restoranlar iftar menülerini hazırlamaya başladı. 2023 yılında 25 milyar TL olan iftar pazarının bu yıl 40 milyarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Çorba, pide, içecek ve tatlıdan oluşan en düşük iftar menüsü kişi başı 350 liradan başlıyor. Ancak lüks restoranlarda bu fiyat 1.500 ila 2.500 liraya kadar çıkıyor.

"YÜZDE 100 ARTTI"

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, geçtiğimiz yılda oteller ve restoranlarda oluşan toplam iftar pazarının 15 milyar TL olduğunu kaydederek "Geçen yıl rezervasyonlar düşse de artan fiyatların etkisiyle 25 milyar TL olmuştu. Bu yıl da 40 milyar TL'lik bir pazar öngörüyoruz. Geçen yıla göre iftar menü fiyatları yüzde 100 arttı" dedi. Bu artışın kurumsal şirket rezervasyonlarını olumsuz etkilediğini belirten Bingöl, "Eskiden Ramazan ayına üç hafta kala kurumsal rezervasyonların yüzde 70'i gelirdi. Şimdi bu oran yüzde 15-20'lerde" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, bireysel taleplerin bu yıl daha canlı olmasının beklendiğini söyleyen Bingöl, "Geçen yıl buruk bir Ramazan ayı geçirdik o nedenle insanlar dışarıda çok iftar yapmak istemedi. Ancak en düşük bütçeye sahip insanlar dahi bu ayda bir gün dışarıda iftar yapmak istiyor. Bu yıl bireysel taleplerin daha canlı olacağını düşünüyoruz. İnsanlar arkadaşlarıyla ya da aileleriyle gelecek. Fiyatlar artsa da bütçelerine göre bir yerlerde iftar yapacaklardır" diye konuştu.

Bingöl, geçtiğimiz yılın deprem nedeniyle buruk bir Ramazan ayı geçirilmesi sebebiyle insanların dışarıda iftar yapmaktan çekindiklerini ancak bu yıl bireysel taleplerin daha yoğun olacağını düşündüklerini belirterek "Gıda enflasyonu nedeniyle fiyatlar yüksek. Kurumsal rezervasyonların yüzde 15'ini aldık. Bireyselde daha büyük bir hareketlilik öngörüyoruz. İnsanlar dışarıda arkadaş ve aileleriyle Ramazanı kutlamak isteyecektir"

İLLERE GÖRE İFTAR MENÜSÜ FİYATLARI

İllere göre iftar menü fiyatları da değişiklik gösteriyor. Örneğin, Sakarya'da ortalama menü fiyatları 400-950 TL arasında iken, Konya'da 500-1.000 TL, Sivas'ta 400-500 TL, Karabük'te 300-450 TL, Afyon'da 300-800 TL, Gaziantep'te 300-1.000 TL, Adana'da 350-750 TL, Bursa'da 300-700 TL, Denizli'de ise 300-600 TL arasında değişiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.