İlk ders Ankara’da: Öğretmen Akademileri projesi başlıyor

İlk ders Ankara’da: Öğretmen Akademileri projesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Öğretmen Akademileri" projesi Ankara'da uygulanmaya başlıyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje, öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı "Öğretmen Akademileri" projesi Ankara'da uygulanmaya başlıyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje, öğretmenlerin bilgi ve deneyimlerini artırarak öğrencilere daha etkili bir eğitim sunmalarını hedefliyor.

"Ankara Öğretmen Akademileri" projesi kapsamında resmi ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler ile eğitim yöneticileri, her hafta farklı temalarda düzenlenen etkinliklere katılacak.

İlk olarak "Edebiyat Akademisi" ve "Şehir ve Kültür Akademisi" olmak üzere iki akademi faaliyete geçecek. Akademilerde çeşitli konularda eğitim ve etkinlikler düzenlenerek öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlanacak.

1-003.jpg

İLK DERS YARIN

Projenin ilk dersi Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci tarafından yarın Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek. Saat 14:30'da başlayacak olan etkinlikte, "Türkiye Yüzyılında Öğretmen" konusu ele alınacak.

Öğretmen Akademileri projesi eğitimin tüm paydaşlarına hitap eden geniş kapsamlı bir yapıya sahip olacak. İlerleyen zamanlarda farklı akademiler ve başlıkların eklenmesi planlanıyor. Böylelikle çeşitli içerikte akademiler düzenlenecek ve eğitim kalitesinin artırılması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.