İthal hırsız kabusu

İthal hırsız kabusu

Türkiye’ye vizelerin kaldırıldığı ülkelerden, hırsızlık amaçlı gelen yabancı uyrukluların sayısındaki artış düşündürüyor. Geçen yıl, 2 binden fazla yabancı turistin “hırsızlık” suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği biliniyor. 

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’ye turist olarak gelen yabancı uyruklu kişi veya kişilerin, özellikle son yıllarda hırsızlık olaylarına karıştığı görülüyor. Turist görünümlü hırsızlar, ülkemizde oto hırsızlığından, ev ve iş yeri hırsızlığına kadar çok sayıda hırsızlık olayına karışıyor. İthal hırsızların birbirinden ilginç hırsızlık yöntemleri ise “yok artık” dedirtiyor. Türkiye’ye dadanan ithal hırsızlar son olarak Ankara’da görüldü. Gürcistan uyruklu hırsızların son 1 hafta içerisinde Başkent’teki AVM’lerden binlerce liralık elektronik eşyaları, alarmların devreye girmemesi için folyolu çantalarla çaldıkları ortaya çıktı. Hırsızlık maksadıyla Ankara'ya gelen ve birçok kişiye maddi zarar veren çete nihayet çökertildi.  

VİZELERİN KALDIRILMASI HIRSIZLIKLARI ARTIRDI MI?

Emniyet verilerine göre, özellikle vizelerin kaldırıldığı çevremizdeki ülkelerden Türkiye’ye hırsızlık amaçlı gelen şahısların sayısında artış olduğu görüldü. Geçtiğimiz yıl Gürcistan, Bulgaristan, Mısır, Arnavutluk, Irak, Tunus, Fas, Cezayir, Azerbaycan, Makedonya ve Hırvatistan gibi ülkelerden Türkiye’ye gelen 2 binden fazla kişinin “hırsızlık yapmak” suçlamasıyla adliyeye sevk edildiği biliniyor. 

VATANDAŞLAR İTHAL HIRSIZLARDAN TEDİRGİN

Son yıllarda ithal hırsız ve dolandırıcıların sayısının artması, ülkemizdeki vatandaşları düşündürüyor. Yabancı hırsızlardan veya dolandırıcılardan dili yanan vatandaşlar, bu konuda ivedilikle bir önlem alınmasını istiyor. Vatandaşlar, bazı ülke vatandaşlarının vize denetlemesinden geçmesinin daha doğru olacağını düşünüyor. 

PARMAK İZİ VE YÜZ TANIMA SİSTEMİ DEVREDE

Türkiye’de hırsızlık yaptıktan sonra ülkesine dönen yabancıların tekrar Türkiye’ye girmelerinin önlenmesi için sınır kapılarımızda parmak izi ve yüz tanıma sistemlerinin devreye sokulduğu biliniyor.

RAMAZAN SAYGILI / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.