İzmir'in tercihi kim olacak? İşte son anket sonuçları!

İzmir'in tercihi kim olacak? İşte son anket sonuçları!

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir için yeni bir anket sonucu açıklandı. Mevcut sonuçların ışığında ortaya çıkan az fark ise ankete damgasını vurdu.

2023 seçimlerinin ardından muhalefet cephesindeki Millet İttifakı dağılırken Yeniden Refah Partisi'nin de kendi adaylarını çıkarmasıyla rekabet kızıştı. İzmir seçmeninin yerel seçimlerde oy pusulasında en az 4 aday görmesi bekleniyor. Son anket sonucunda ipi göğüsleyen iki aday arasındaki makasın kapanması dikkat çekti. İşte İzmir anket sonuçları!

2024 İZMİR YENİ YEREL SEÇİM ANKETİ

31 Mart'taki sonuçlar merakla beklenirken İzmir için yapılan son anket sonucunu ORC Araştırma paylaştı. İzmir'de yaşayan seçmenlere "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

CHP'nin mevcut büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer yerine aday gösterdiği Cemil Tugay katılımcıların çoğunluğunun tercihi oldu. Cemil Tugay yüzde 38,2 ile ilk sırada yer aldı.

Tugay'ı yüzde 34,7 ile ikinci sırada takip eden isim ise AK Parti'nin adayı Hamza Dağ oldu. Böylece ilk iki adayın arasında yüzde 3,5 oranında bir fark oluştu.

asdas.webp

KARARSIZ SEÇMEN BELİRLEYECEK

Söz konusu farkın kapanmasının ise kararsız seçmene bağlı olabileceği değerlendiriliyor. Ankette kararsızların oranı yüzde 8,6 oldu.

İYİ Parti'nin adayı Ümit Özlale ise katılımcıların yüzde 8,6'sının tercihi oldu. DEM Parti adayına oy vereceğini belirten katılımcılar yüzde 5,9'luk kısmı oluştururken Zafer Partisi'nin adayı Naşit Birgüvi'ye yüzde 1,9 oranında katılımcı oy vermeyi düşünüyor.

Son olarak diğer partilere oy vereceğini ifade eden katılımcılar ise yüzde 2,1 oranında.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.