İzmirliler o günü iple çekecek: 3 uyarı birden geldi!

İzmirliler o günü iple çekecek: 3 uyarı birden geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava raporlarına göre İzmir'de birkaç gün sağanak yağış etkili olacak. İşte İzmir 5 günlük hava durumu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son hava raporlarına göre İzmir bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, İzmir ve Aydın il geneli, Balıkesir'in batı kesimleri ile Çanankkale'nin güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın'ın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacak. İşte İzmir 5 günlük hava durumu:

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İzmir hava sıcaklıklarında hafta sonuna doğru düşüş bekleniyor. İzmir'de rüzgar güneyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa) ve zaman zaman fırtına (60-75 km/sa) şeklinde esecek.

İZMİR'E 3 UYARI BİRDEN

Meteoroloji İzmirlilere 3 uyarı birden verdi. İşte o uyarılar:

"Bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir ve Aydın il geneli, Edremit körfezi ile Çanakkale’nin güney ve batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2, Aydın'ın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (60-75 km/saat), şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege Denizi’nde rüzgarın, güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği beklendiğinden, fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (deniz ulaşımında aksama v.b.) karşı başta denizcilerimiz olmak üzere ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.