Jane Birkin kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Jane Birkin kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Ünlü isim Jane Birkin, evinde ölü bulundu. İnsanlar, Jane Birkin’in kim olduğunu merak ediyor. Peki, Jane Birkin kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İşte, detaylar….

Dünyaca ünlü isim Jane Birkin, 76 yaşında Paris’teki evinde ölü bulundu. Bu olay, basına bomba gibi oturdu. Birkin, daha önce sağlık sorunları nedeniyle konserlerini iptal etmişti. Peki, Jane Birkin kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Soruların cevabı haberin devamında…

JANE BİRKİN KİMDİR?

Jane Birkin, 14 Aralık 1946'da Londra'da doğdu. Aktris Judy Campbell ve bir subay olan David Birkin'in kızı. İlk olarak 17 yaşında sahneye çıktı ve besteci John Barry ile tanıştı. 1965'te 'Passion Flower Hotel' adlı müzikal komedide oynadı. Kısa bir süre sonra evlendiler ve kızları Kate Barry 1967'de doğdu.

1970'lerde Fransa’ya taşınan Jane Birkin, Fransızca şarkı söyleyerek ün kazandı. Serge Gainsbourg ile birlikte seslendirdikleri 'Je t'aime... moi non plus' adlı şarkı onu uluslararası üne kavuşturdu. Düet, 1968'de kaydedildi. Birkaç ülkede radyoda yasaklandı ve cinsel içerikli sözleri nedeniyle Vatikan tarafından kınandı, ancak çifti uluslararası üne kavuşturdu.

ÇALKANTILI İLİŞKİ

'Slogan' filminin setinde tanışıp evlenen Birkin ve Gainsbourg’un birliktelikleri 12 yıl sürdü. Ayrıldıktan sonra da arkadaş kaldılar ve Birkin'den 18 yaş büyük olan Gainsbourg, yıllarca onun için şarkılar yazmaya devam etti. Çiftin, daha sonra oyuncu ve şarkıcı olacak Charlotte Gainsbourg adındaki kızları dünyaya geldi.

İlişkileri hayli çalkantılıydı. Birkin, 2020’de yayımlanan günlüklerinde ilişkilerindeki şiddete ve Gainsbourg'un alkol sorununa değindi. Ancak, bir şarkıcının 2020'de, Times Gazetesi’ne verdiği röportajda tacizle suçladığı Gainsbourg’u savundu ve 1991'deki ölümünden sonra da onun çalışmalarını tanıtmaya devam etti.

HERMES ÇANTASINA İLHAM VERDİ

Birkin, oyunculuk ve şarkıcılık kariyerine 1983'te ‘Baby Alone in Babylone’ ve 1990'da ‘Amour des Feintes’ gibi albümler çıkararak devam etti. Aynı zamanda modellik yaptı.

1984 yılında Hermes’in ünlü 'Birkin' çantasına ilham kaynağı oldu. Çanta bir klasiğe dönüştü ve taklitleri üretildi. Fakat Birkin, 2015'te Hermes'ten hayvan haklarına ilişkin endişeleri nedeniyle adını üründen çıkarmasını istedi.

Birkin'in Fransız film yönetmeni Jacques Doillon ile 1980'lerdeki ilişkisinden üçüncü bir kızı oldu: Müzisyen, model ve oyuncu Lou Doillon.

YAKLAŞIK 70 FİLMDE OYNADI

Jane Birkin, sinemadaki çıkışını, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye alan 1967 yapımı ‘Blow Up’ filmiyle yaptı. Aralarında, Alain Delon ve Romy Schneider ile birlikte yer aldığı ‘Sen Benimsin’ ve John Guillermin’in yönettiği ‘Nil’de Ölüm’ün de bulunduğu filmlerde rol aldı. 1975'te Gainsbourg'un ‘Je t'aime... moi non plus’ filmindeki rolüyle Cesar Ödülleri’nde ‘En İyi Aktris’ seçildi. Yaklaşık 70 filmde oynadı, 2007 yılında ‘Boxes’ filmi için ilk kez yönetmen koltuğuna oturdu.

1990'ların sonunda lösemi tedavisi gördü ve Eylül 2021'de felç geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.