Salih Mutlu Şen kimdir? Mısır Büyükelçisi Salih Mutlu Şen kaç yaşında ve nereli?

Salih Mutlu Şen kimdir? Mısır Büyükelçisi Salih Mutlu Şen kaç yaşında ve nereli?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Mısır Büyükelçiliği'ne Salih Mutlu Şen atandı. Peki Salih Mutlu Şen kimdir? Mısır Büyükelçisi Salih Mutlu Şen kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla ilişkilerin normalleşmeye başladığı Mısır Büyükelçiliği'ne Salih Mutlu Şen getirildi. Peki Salih Mutlu Şen kimdir? Mısır Büyükelçisi Salih Mutlu Şen kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

SALİH MUTLU ŞEN KİMDİR?

1964 yılında Emirdağ'da doğdu.İlköğretimini Emirdağ da tamamladı. Arkasından Eskişehir Anadolu Lisesini kazanarak Ailesiyle birlikte Eskişehir'e taşındılar. Eskişehir Anadolu Lisesini 1983 yılında tamamladı. 1984 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü üstün başarı ile 1989 yılında tamamladı.

1992'de Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başladı ve 1993'te askerlik nedeniyle görevinden ayrılmıştır. 1993'te Çok Taraflı Ekonomik Kuruluşlar Dairesi'nde Aday Meslek Memuru, Ataşe, 1994'te Kabil Büyükelçiliği'nde Ataşe, Üçüncü Katip, 1996'da AGİT Daimi Temsilciliği'nde Üçüncü Katip, 1998'de Küresel Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Dairesi'nde Üçüncü Katip olarak görev yapmış ve 1998'de istifa ederek görevinden ayrılmıştır.

2000'de Konsolosluk Yasadışı Göç Kontrolü Dairesi'nde Üçüncü Kâtip, 2002'de Riyad Büyükelçiliği'nde İkinci Kâtip, Başkatip, 2004'te Varşova Büyükelçiliği'nde Başkatip, Müsteşar olarak görev yapmış ve 2006'da Çok Taraflı Kültürel İşler Dairesi'ne Şube Müdürü, Daire Başkanı olarak atanmıştır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.