Kayseri'yi yasa boğan ölüm... Milli sporcu Buket Kaya kimdir?

Kayseri'yi yasa boğan ölüm... Milli sporcu Buket Kaya kimdir?

Kayseri'de bir otomobil TIR'a arkadan çarptı. Meydana gelen feci kazada Avrupa Şampiyonu milli sporcu Buket Kaya hayatını kaybetti. Peki, Buket Kaya kimdir? Buket Kaya hangi dalda Avrupa Şampiyonu oldu? İşte detaylar...

Dün gece, saat 23.30 sıralarında Kayseri'de meydana gelen kazada, R.Ö. yönetimindeki otomobil, aynı yönde seyreden K.Ö. yönetimindeki TIR'a arkadan çarptı.

Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, otomobilde bulunan Avrupa Şampiyonu milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan R.Ö. ile M.T. de Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYSERİ SPOR A.Ş.'DEN BAŞSAĞLIĞI

Kaza sonrası Kayseri Spor A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "Kulübümüz bünyesinde milli sporcumuz olan Buket Kaya'nın elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

habr-ic-001.jpg

BUKET KAYA KİMDİR?

Buket Kaya, Wushu Kung Fu alanında Türk Milli Sporcudur. 21 yaşındadır. Buket Kaya, daha önce Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında altın madalya kazanmıştır. Çocuk yaştan itibaren spor ile ilgilenen Kaya, 2019'da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 5'inci Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır. Buket Kaya'nın ayrıca geçen yıl ekim ayında da Balkan Şampiyonu olduğu bilinmektedir.

Buket Kaya'nın ayrıca Kick Boks Türkiye şampiyonluklarının da bulunduğu öğrenildi.

Kaya'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Talas ilçesinde toprağa verilecek.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.