Kademeli emeklilik hakkı için yasa teklifi Meclis'te

Kademeli emeklilik hakkı için yasa teklifi Meclis'te

EYT mağduriyetini gidermek için Demokrat Parti İzmir Milletvekilleri Salih Uzun ve Haydar Altıntaş ile İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt Meclis'e teklif sundu. İşte teklifin detayları...

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklifin gerekçesinde 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler için yaş şartının kaldırıldığı ve mağduriyetin kısmen giderildiği ifade edildi ve “Ancak bu tarihten sonra işe başlayanlar için yine 58-60 yaş ve 7.000 prim günü aranmaktadır. Bu durumdakiler için 1999-2008 arasındaki dönemde kademeli geçiş uygulanmalıdır. Kadınlarda 43, erkeklerde ise 45 yaşından başlayarak her yıl için birer yıl artırılarak ve prim günü de 6.250 ile 7.000 arasında kademelendirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

702-x-351-piksel-18.jpg

Bir gün ile EYT’yi kaçıran ya da ilk işe giriş tarihi 2000 sonrası olan vatandaşlar da kendileriyle ilgili düzenleme yapılarak kademeli emeklilik talep etmişti.

KADEMELİ EMEKLİLİK NEDİR?

702-x-351-piksel-17.jpg

Kademeli emeklilik, sigortalı çalışan vatandaşların belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaştıklarında kısmi olarak emekli olmalarını sağlayan sisteme verilen addır. Kademeli emeklilik şartları, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişlik gösterebilir.

Kademeli emeklilik hakkında tam detaylar henüz net değil.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.