Kahramanı Resmediyor

Kahramanı Resmediyor

15 Temmuz milli direnişini yaklaşık iki yıldır Mamak’taki park ve bahçelere işleyen Özgür Diler, şimdi de darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir'in portesini ilçedeki muhtarlıklara resmediyor.

Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Özgür Diler, 15 Temmuz'daki milli direnişi ve o hain darbe gecesi FETÖ’cülere geçit vermeyen kahramanları en güzel şekilde yansıtan kareleri ilçe genelindeki duvarlara işlemeye devam ediyor. 

MUHTARLIKLARIN DUVARINDA BİR KAHRAMAN…

İlçe sınırlarında 15 Temmuz’a ait kahramanlık görüntülerini birçok kez duvarlara resmeden Özgür Diler, hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümümün yaklaştığı bu günlerde bir hayli yoğun. Hiçbir resim eğitimi almadan kendi el becerisi ile duvarları renklendiren Özgür Diler, şimdi Mamak’taki mahalle muhtarlıklarının duvarlarına 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen ve o gece büyük bir kahramanlık örneği gösteren Astsubay Ömer Halisdemir'in portesini işliyor. 

ÇİZİMLERİYLE KAHRAMANLIĞA KATKI 

Muhtarlıklardan gelen talepler doğrultusunda işe koyulan Özgür Diler, birkaç günlük titiz bir çalışmanın ardından Şehit Astsubay Ömer Halis Demir’in portresini duvara resmettiğini söyledi. Özgür Diler, bin yıl geçse de unutulmayacak 15 Temmuz’daki kahramanlığı renkli çizimleriyle unutturmayacağını kaydetti. 

UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz şehitlerini unutturmamak ve 15 Temmuz’un önemini gelecek nesillere aktarmak için zamanının ve gücünün yettiğince duvarlara bu kahramanlığı ve kahramanları işleyeceğini belirten Özgür Diler, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin başarısız olması için canını, kanını ortaya koyan kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bugün bu resimleri özgürce yapabiliyorsak onlara çok şey borçluyuz” dedi.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.