Kemal Sunal Müzesi vatandaşların yoğun ilgisi ile açıldı

Kemal Sunal Müzesi vatandaşların yoğun ilgisi ile açıldı

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Kemal Sunal adına Kadıköy'de Kemal Sunal Müzesi açıldı. Sunal ailesinin evinin hemen yanı başında yer alan müze, usta sanatçının hayatına ve eserlerine adanmış bir anıt niteliği taşıyor.

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Kemal Sunal adına Kadıköy'de Kemal Sunal Müzesi açıldı. Sunal ailesinin evinin hemen yanı başında yer alan müze, usta sanatçının hayatına ve eserlerine adanmış bir anıt niteliği taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadıköy 60. Yıl Göztepe Parkı'nda açılan müzede Kemal Sunal'ın film afişleri, kostümleri, kişisel eşyaları ve özel hatıraları gibi birçok obje sergileniyor.

2-002.jpg

AİLESİ DE KATILDI

Açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ, Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, çocukları Ali Sunal, Ezo Sunal ve kardeşleri Cemil, Cengiz Sunal da katıldı. İmamoğlu, yaptığı konuşmada Kemal Sunal'ın Türk sinemasına bıraktığı mirasın önemine vurgu yaparak, bu müzenin açılmasının bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

İmamoğlu, kış mevsiminin sona ermesiyle bahar aylarının başladığını ve doğanın canlandığını ifade ederek, müzenin açılışının bu güzel döneme denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Kemal Sunal'ın yaşamının ve eserlerinin müze aracılığıyla gelecek nesillere aktarılacağını ve Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden birinin anısının yaşatılacağını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.