Kırklareli Üniversitesi yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

Kırklareli Üniversitesi yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

Kırklareli Üniversitesi Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları belli oldu. Açıklanan sonuçların ardından KLÜ'de yerleştirme oranı 98.58 olarak belirlend.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından kazandıkları okullara yerleşen öğrenciler üniversite eğitimi için ilk adımlarını attı. Bununla birlikte Türkiye'de üniversitelerin yerleştirme sonuçlarına göre doluluk oranları da açıklanmaya başladı. Yerleştirme yüzdesi belli olan Kırklareli Üniversitesi'nde doluluk oranı yüzde kaç oldu? İşte ayrıntılar.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE DOLULUK ORANI NE KADAR?

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 98.58 doluluk oranına ulaştı.

KLÜ'den yapılan açıklamada, KLÜ'nün Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yerini aldığı belirtildi.

2023-2024 akademik yılı için 6 bin 110 kontenjanı bulunan üniversiteye 6 bin 23 öğrenci yerleştiği bildirilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Üniversitemizin akademik birimler bazında doluluk oranlarına bakıldığında fakülteler bazında yüzde 97.84, meslek yüksekokulları bazında ise yüzde 99.15 oranına ulaşıldı. Üniversitemizin tüm birimler bazındaki doluluk oranı ise yüzde 98.58 oldu. Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Babaeski Meslek Yüksekokulu ve Vize Meslek Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranına ulaştı."

Açıklamada, üniversite kayıtlarının Kayalı Kampüsünde devam ettiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.