Soner Cengiz

Soner Cengiz

KİRLİLİK

KİRLİLİK

 

       Son zamanlarda ülkemizde o kadar çok kirlilik vardı, anlatmakla bitmiyor. Tabii bu kirlilik çevre kirliliği değil, ama çevre kirliliği demişken ülkemdeki bu konuya gösterilen hassasiyete çok memnunum.

     Eski den sokaklara tüküren, elindeki çöpleri yerlere atan, arabanın camından çöpleri yerlere atanlar o kadar azaldı ki, inanın bu konuda özendiğimiz Avrupa standartlarına çok yakınlaştık. Bu mutluluk verici bir durum.

      Fakat bilgi kirliliği; kendi menfaatleri için yapılan kirlilikten inanın çok canımızı yakıyor. Bakıyoruz her mecrada kirlilik mevcut.

     Askeri okullarda, polis kolejlerinde, devletin bütün birimlerinde bu kirlilik mevcut .

     Yandaşlar için çalınan sorular, menfaatler için yapılan torpiller, spor camiasında kendi menfaatleri için kirli insanlarla kurulan ilişkiler hepsi var benim ülkemde

      Peki suçlu kim? bence herkes, bu menfaat çetelerini kuranlara onlara göz yuman siyasilerden ve onlarla kurulan ilişkilerde kimse masum değil,

      Şu an ağzı olan konuşuyor bazıları bazı kurumlarını suçluyor ama işin iç yüzüne bakınca kendi kurumu ve kendi suçladığı camia ve insanlardan daha temiz değil.

     Herkes çıkarları doğrultusunda pis işlerin içinde bIr şekilde bulunmuş iş tersine dönünce de en çok onlar konuşur olmuş “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” misali…

      Maalesef bu pis ilişkiler Türk futbolunun da içine öyle bir girmiş ki ben masumum diyen o işin tam ortasında çıkıyor.

      Peki sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına sormak gerekmez mi nerede ahlak diye!

     Yüzde doksan dokuzu müslüman olan bir ülkede neden bu kadar pis işe bulaşmış insanlar, sorulmaz mı nerede müslümanlık, nerede Kur’ana olan bağlılık, nerede inanmışlık, peki bunların  sorumlusu kim ? Tabi ki cahillik, anadan babadan görme, cemaat ne derse şeyh’im ne derse o doğrudur.

      Halbuki ALLAH bize bir elçi ve birde kitap göndermiş onu anladığımız dilde okuyup anlasak ve yaşamaya çalışsak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) sünnetlerini anlasak ve çocuklarımıza anlatsak bize yeter.

      Ne yolsuzluk ne hainlik nede kokuşmuşluk olur ülkemizde, Refah içinde yaşarız ,

       Kutsal kitabımız Kur’anı-kerimi anlayarak okursak her şey biter ne cemaate nede şeyhe ihtiyaç kalır.

      Dinimizi diyanetimizi Kur’andan, peygamberimizin yaşantısından öğrenelim/ öğretelim çocuklarımıza bize yeter.

      Şu an ülkemizde ve islam coğrafyasında yaşananlara bir göz atarsak ümmetin başına ne gelmişse bilgisizlikten geliyor kendi ve müslümanların düşmanlarına hizmet eden hainler eline Kur’anı alıyor ama, Kur’anı değil ağa babalarının istediğini işliyor ve sonuç ortada müslümanı müslümana kardeşi kardeşe kırdırıyor.

     Bu yüzden müslüman artık akıllı olmalı Kur’anı, Peygamberimizi iyi anlamalı iyi anlatmalı.

     ALLAH’ım vatanımızı ve Ümmeti Muhammed’i vatan hainlerinden korusun müslümanlara yardım etsin inşallah.

 Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR