Kış günü tek ailenin yaşadığı mahalle!

Kış günü tek ailenin yaşadığı mahalle!

Van'ın Muradiye ilçesinde yoğun kar ve soğuk hava nedeniyle kışları boşaltılan 30 haneli kırsal mahallede sadece tek bir aile yaşıyor. Emrah ve eşi Elmas Sarı hayvanlarına bakmak için mahalleyi terk etmiyor.

Van'ın Muradiye ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki kırsalda bulunan Güllüçimen Mahallesi'ndeki 30 hanenin 29'unda yaşayan yaklaşık 70 kişi, ağır geçen kış mevsimi nedeniyle sonbaharda evlerini terk ederek başka şehirlere ya da ilçe merkezine göç ediyor.

Kar kalınlığının yer yer üç metreyi bulduğu, kış boyunca tipi ve karın etkili olduğu mahallede yaşayan Emrah ve eşi Elmas Sarı ise geçim kaynakları olan küçükbaş hayvanları için evlerinden ayrılmıyor.

Okula giden iki çocuğunu ilçe merkezindeki kardeşinin yanına gönderen Sarı, üç çocuğu ve eşiyle 6 yıldır kışları mahallede kalıyor.

kar.jpg

SIK SIK YOL KAPANIYOR

Uzun ve sert geçen kış öncesi barındıkları iki odalı evin bir odasına erzak ve temel ihtiyaçlarını depolayan Sarı çifti, tipi nedeniyle yolu sık sık kapanan yerleşim yerinde teknolojiden ve şehir gürültüsünden uzakta doğal bir yaşam sürdürüyor.

Bazı geceler sıcaklığın sıfırın altında 30 dereceye kadar düşmesiyle yaşamın zorlaştığı mahallede, günün büyük bölümünü kar üzerinde hayvanlarını beslemekle geçiren Sarı'ya en büyük desteği eşi veriyor.

Tüm imkansızlıklara rağmen omuz omuza vererek ağır kış koşullarıyla mücadele eden çift, geçimlerini sağladıkları 300 küçükbaş hayvanın bakımlarını özenle yapıyor.

Muradiye Belediyesi karla mücadele ekipleri de çiftin yalnız yaşadığı mahallenin yolunun açık tutulması için çaba sarf ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.