Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

KOALİSYON ARAYIŞLARI

KOALİSYON ARAYIŞLARI

Seçimler bitti hâlâ hükümet kurulmuş değil, sayın cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisini Ak partiye sayın Ahmet Davutoğlu'na verdi.  Onlarda ekip halinde gezmeye başladı, siyasi patileri.

Sırasıyla aldıkları oylara göre büyük partilerden küçük partilere doğru ilk ziyaretini Cumhuriyet Halk Partisine yaptı. CHP’yi dinleyince ortak olmak için on dört maddelik şartları var.

En büyük sorun cumhurbaşkanlık külliyesi ile ilgili görülüyor. Vatan millet önemli değil onlar için cumhurbaşkanlık külliyesi önemli.

İkinci parti olan Milliyetçi Hareket Partisi ziyaretinde öne çıkan konu ben muhalefet yapacağım, demesi. Ben o söylemden şunu çıkarıyorum; siz CHP ile koalisyon kurun, ben muhalefet yapacağım, diyor. Burada büyük bir fedakarlık var, biz bunu görüyoruz. Bunu niye yapıyor insanlar anlamış değil. Buradaki düşünce bence AK parti ile CHP koalisyonu ülkeyi yatıştırır, düşüncesi ile yapılıyor.

İki kesimin bir araya getirilmesi ülkeye huzur verir, düşüncesinde. Burada bir fedakarlık var ama şunu unutmamak lazım. CHP’nin elinde böyle bir fırsat olsa bunu MHP’ye yapar mı bunu düşünmek lazım. Burada doğru olan MHP tabanını düşünerek hareket etmek lazım. Hükümetin dışında kalmak kârdan çok zarar verir, MHP’ye. Burada yapılması gereken hükümetin içinde yer almak. Herkes sizden hükümetin içinde olmanızı bekliyor. Olmazsanız olası bir seçimde barajın altında kalırsınız, böyle bir  hata yapmayın.

Seçimler bitti, bir buçuk ay geçti hâlâ hükümet kurulmuş değil. Zaten toplam süre kırk sekiz ay. Burada şunu görmek lazım. 7 Haziran Seçimlerinin hükümetsiz %5 bitti.

Ülkemizde her şey çocuk oyuncağı gibi, vay ülkem vay!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR