Furkan Göktürk Yılmaz

Furkan Göktürk Yılmaz

Konsey Ankara’da toplanıyor

Konsey Ankara’da toplanıyor

Konsey (conseil) sözcüğü aslen Fransızca kökenli. Oxford Languages kelimeyi ‘yönetim görevini üstlenmiş kişilerin oluşturduğu kurul’ olarak tanımlıyor.

Benim yazıma konu olacak isimler bir kurulun üyesi değil ancak aynı amaca hizmet etmek için yönetici olarak görev yapmış simalar.

Bu yüzden başlıkta konsey ismini kullanmayı uygun gördüm. Gelelim mevzubahis toplantıya.

***

Yarın TEPAV’da eski dışişleri bakanları, dışişleri müsteşarları, dış politika gazetecileri ve uluslararası ilişkiler akademisyenleri bir araya geliyor.

Ankara Politikalar Merkezi tarafından düzenlenecek programın adı “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türk Diplomasisi”.

Moderatör olarak katılacak isimler ayrı, konuşmacı olarak katılacak isimler ayrı değerli. Çok zengin bir program. Yerinde takip edeceğim.

Etkinlik, Ankara Politikalar Merkezi Başkanı Mehmet Fatih Ceylan’ın açılış konuşması ile başlayacak. Ardından zaman kaybetmeden oturumlara geçilecek.

***

Bir dönem NATO Daimi Temsilciliği görevini de yürütmüş olan Ceylan’ı daha önce dinleme şansım olmuştu. Kendisi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Küresel Politikalar Topluluğu için bir soru cevap etkinliğine katılmıştı.

Kişisel deneyimlerinden ve Dışişleri Bakanlığının teammüllerinden bahsetmişti. Soğuk Savaş döneminde Türkiye’nin rolünü anlatmıştı.

Günlük özel haberimi toparlamak için katıldığım etkinlikten, diplomasi geçmişimize ciddi anlamda merak duyan birisi olarak ayrılmıştım. O zamandan beri Ankara Politikalar Merkezi’ni takip ediyorum. Yapmaya gayret ettikleri işleri beğeniyorum, gazeteci olarak faydalanıyorum.

***

Saat 13.00’te başlayacak programda 4 farklı oturum var.

İlk oturumda söz siyasetçilerde olacak. Hikmet Çetin, Murat Karayalçın gibi isimler Gazeteci Murat Yetkin moderatörlüğünde tartışacak.

İkinci kısımda Avrupa Birliği Genel Sekreteri Oğuz Demiralp (E), Londra Büyükelçilisi Ümit Yalçın (E) ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Faruk Loğoğlu (E), “Bakanlığı ve Dış Politikaları Yönetmek” oturumunda konuşacak.

Üçüncü oturumda ise tanınmış gazetecileri izleyeceğiz. Deniz Zeyrek moderatörlüğünde Sedat Ergin, Murat Yetkin ve Barçın Yinanç Türk diplomasisini gazeteci gözüyle yorumlayacak.

Son bölüm akademisyenlere ayrılmış. Moderatör Dış Politika Enstitüsü Başkanı Hüseyin Bağcı. Konuklar Evren Balta, Mustafa Aydın ve Taşansu Türker.

***

Metni hafifçe kısa tutuyorum. Etkinliği takip ettikten sonra kaleme alacağım devam yazısında görüşmek üzere.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR