Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

KOSGEB

KOSGEB

Türkiye’de Kos-geb’in kuruluş amacı  ülkemizdeki esnaf ve sanatkara destek amaçlı kurulmuştur.

Ülkemizde bakıldığında bir çok ilde kos-geb kurumları bulunmaktadır.

Esnaf ve sanatkar her zaman birbirine sorar kos-geb ne iş yapar diye kurulması niçin, görevi ne bunu esnaf ve sanatkar anlamış değil.

Bakıldığında bir çok hizmet yaptığı görülmektedir. Bunların bazıları nitelikli eleman desteği, iş gezisi desteği, belgelendirme desteği, eğitim desteği, danışmanlık desteği, tasarım desteği, enerji verimliliği desteği, Ar-ge desteği, can suyu desteği, proje desteği, girişimcilik desteği, hibe destekleri, işbirliği ve güç birliği desteği  ve buna benzer destekleri bulunmaktadır. Bir çok işyerinin Kos-geb’e kaydı bulunmaktadır. Bu işyerlerinin Kos-geb uzmanları bulunmaktadır. Bu işyerleri uzmanları bir kere arayıp, sayın esnafım şu destek var sana uygun gel bu desteklerden yararlan biz sana yardımcı olalım diye hiçbir zaman aramamıştır.

Esnaf ve sanatkar uzmanına herhangi bir konuda soru sormak için gitse inanın bu uzmanlar zorla cevap verir hemen insanları başından göndermek için elinden geleni yapar.

Küçük esnaf (Kobiler) için kurulan Kos-geb yardım konusunda yeterli değildir. yeni işyeri açanlara girişimcilik destekleri vardır. Yeni işyeri açan yirmi bin kişiye destek vermektedir. Bu destekler verildiği söyleniyor ama neden eski işyeri olan esnaf ve sanatkara bu destekler verilmiyor, bunu sormak lazım.

Sayın Kos-geb yetkililerinin bir de fuar destekleri var. Bu destekler verilirken bir de fuarları da kontrol edilmesi lazım. Fuarlar nasıl yapılıyor, fuarlar fuar gibi olması gerekir. Tanıtım nasıl yapılıyor bu ve benzeri şeyler kontrol edilmeli eksik görüldüğünde bu desteklerin kesilmesi gerekir. Fuar yapanların da yetkisi alınması gerekir. Düzgün yapılıyorsa mesele yok. Bu destekler esnaf ve sanatkarın tanıtımı için yapılıyor, onların ürünlerinin tanıtımı için yapılıyor. Bu verilen desteklerde yetmiş milyonun hakkı var. Bu sebeple birazda devletin Kos-geb’de çalışanlarının masraflarını eleştirelim Kos-geb’de birçok vatandaşımız çalışıyor. Devlet buralarda birileri çalışsın diye kurmuş sanki. Burada çalışanların işini hakkıyla yapanı var bir de yapmayanı.

Para hesabıyla dünyanın parası gidiyor, bu harcanan parayı esnaf ve sanatkara aylık dağıtılsın. Kos-geb Kos-geb’de çalışanlar şunu bilsinler, esnaf ve sanatkar onların yerinde olabilir. Onlar esnaf ve sanatkar olabilirler. Empati yapsınlar istiyorum Bunun için buradaki yetkililer, çalışanlar işini hakkıyla yapması lazım. Herkes işini hakkıyla yaparsa ülkemiz daha güzel bir ülke daha yaşanabilir bir ülke haline gelir.Refah seviyemizin artmasına ve kalkınmamıza da katkıda bulunmuş olurlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR