Kulis: Yeniden Refah Ankara Büyükşehir için Suat Kılıç’ı düşünüyor

Kulis: Yeniden Refah Ankara Büyükşehir için Suat Kılıç’ı düşünüyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Kılıç, siyasi kariyerinde AK Parti’de bakanlık ve 3 dönem milletvekilliği yapmıştı.

31 Mart seçimlerine 2 aydan az bir süre kala partilerin 3 büyükşehirde adayları netleşti. Ankara’da mevcut başkan Mansur Yavaş CHP’den bir kez daha aday oldu. AK Parti, adı Keçiören ile özdeşleşen Turgut Altınok ile seçime girecek. İYİ Parti ise aday olarak Cengiz Topel Yıldırım’ı gösterdi.

Şimdi gözler seçime müstakil olarak gireceğini açıklayan Yeniden Refah Partisi’nde. Kulislerde Dr. Fatih Erbakan’ın Ankara için eski Bakan Suat Kılıç’ı düşündüğü konuşuluyor.

Uzun yıllar AK Parti’de görev yapan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kuruculuğunu üstlenmişti.

Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir adayları 10 Şubat Cumartesi günü Ankara Spor Salonu’nda yapılacak törenle duyurulacak.

1-004.jpg

SUAT KILIÇ KİMDİR?

22,23 ve 24. Dönemlerde Samsun Milletvekili olarak TBMM’de yer aldı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde görev aldı.

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulan 61. T.C. Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görevlendirildi. Kurucu bakanlık süresince, merkez ve taşra teşkilatını yapılandırdı.

Üç dönem TBMM’de bulunan Kılıç’ın 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan milletvekilliği görev süresi 7 Haziran 2015 seçimleri ile sona erdi.

Suat Kılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.