Kurumlar yanlış bilgilendiriliyor

Kurumlar yanlış bilgilendiriliyor

Kızılay’da sahada çalışan anketörler, kendilerine belirtilen kıstasların dışında çalışma yaparak hem kurumları yanlış bilgilendiriyor hem de vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Birçok anketör saha çalışmasının kıstaslarına aldırış etmeden anket yaparak kurumlara yanlış bilgi sunarken diğer taraftan da vatandaşları yalan söylemeye mecbur bırakıyor. Vatandaş yardım amaçlı anketörlerin sorularına cevap verirken anketörler vatandaşlara kurum tarafından aranırlarsa kendilerinin belirlediği meslek ve yaş grubunda olduklarını söylemelerini istiyor.

Anketörler sonuçları etkiliyor

Kızılay ve Güvenpark çevresinde anket yapan birçok kişi kurumların belirlediği kıstasların dışına çıkarak kurumları yanlış bilgilendiriyor. Vatandaşlara sordukları soruların birçoğuna kendileri cevap veren ya da kendi istedikleri ürünü söylemelerini isteyen anketörler saha çalışmalarının güvensiz sonuç vermesine neden oluyor. Saha çalışmasını yapan kurumlar ise anketörlerin sonuçları etkilediğinden habersiz ürünlerinin reklam çalışmasının iyi gittiğini düşünüyor.

Vatandaşı zor durumda bırakıyor

Anketörler bununla da kalmayarak vatandaşların isim ve numaralarını aldıktan sonra kurum tarafından arandıkları halde anketörün anketi evde yaptığını söylemelerini istiyor. Kurum tarafından aranan vatandaşa anketin uygulanacağı yaş ve meslek grubundan olduğu da söylenmesi istenirken bu gibi birçok daha istek rica edilerek saha çalışmaların sonuçlarına doğrudan etki ediyor. Bununla birlikte vatandaşın yalan söylemeye iten anketörler vatandaşın zor durumda kalmasına sebebiyet veriyor.

“Yardımcı olmak için katılıyoruz”

Konu hakkında konuşan vatandaşlar ise Kızılay ve çevresinde sürekli bu durumla karşılaştıklarını anketörlere yardımcı olmak amacıyla anketörlerin söylediklerini uyguladıklarını ifade ediyor. Vatandaşlar, “Özellikle Güvenpark’ta çok sık karşılaştığımız bir durum. Anketör geliyor ve bir ürün hakkında birkaç soru soruyor. Ya da bir ürün grubundan 4 marka söylüyor birini seçmemizi istiyor ve bunu isterken de kendi istediği markayı seçmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Anketi tamamladıktan sonra isim ve numaramızı alan anketör kurum tarafından arandığımız takdirde anketin evde yapıldığını ve ankette belirtilen yaş ve meslek gurubundan değilsek o yaş ve meslek grubundan olduğumuzu söylememiz gerektiğini belirtiyor” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.