Kuruşlu vurgun

Kuruşlu vurgun

Zincir marketlerde 1 kuruş para üstlerinin ardından 22 lira 13 kuruş gibi fiyatlar belirlenerek vatandaşın 2-3 kuruşuna da marketler el koydu.

Zincir marketlerde 1 kuruş para üstlerinin ardından 22 lira 13 kuruş gibi fiyatlar belirlenerek vatandaşın 2-3 kuruşuna da marketler el koydu.

Market alışverişlerinde genellikle vatandaşı 1 lira daha ucuz gibi düşündürmek için yapılan 12 lira 99 kuruş gibi rakamlar 13 lira olarak alınır vatandaşa 1 kuruş para üzeri verilmezdi. Ancak son günlerde zincir marketlerin pek çoğu fiyatları da değiştirerek 13 lira 6 kuruş yaparak vatandaşın 3-4 kuruşuna el koymaya başladı. Marketler, duruma tepki göstererek parasının üzerini isteyen vatandaşlara ise 1 kuruşlarının olmadığını söylüyor. 

supermarketlerdeki-kurus-hirsizligi,-kurus-vurgunu,-1-kurus.jpg

1 KURUŞLAR GEÇMİYOR DENİYOR

Marketlerin bu fiyat politikasına tepki gösteren vatandaşlara ise 1 kuruşların geçmediği söylenirken fiyatın düşük rakamdan alınmasını isteyenlere maalesef yapamayız cevabı veriliyor. Tepkisini dile getiren vatandaşlar, “Kartla alışveriş yapmak zorunda değiliz. Biz cebimizdeki nakit paraya göre alışveriş yapıyoruz. Eskiden fiyatların sonunda 99 kuruş olurdu. 1 kuruş verilmezdi buna git gide alıştık. Son zamanlarda 08 kuruş, 06 kuruş gibi rakamlar çıktı. Fakat orada söz konusu 4 kuruş oluyor. 1 kuruş eksik almak yerine 4 kuruş fazla alarak parayı tamlıyorlar. Marketler buradan kâr ediyor. Bizim gibi dünya kadar insan gelse bir sürü haksız kazanç elde ederler. Bu konuya düzenleme getirilmeli” diye konuştu. 

supermarketlerdeki-kurus-hirsizligi,-kurus-vurgunu,-1-kurus,.jpg

1 KURUŞUN HESABI YAPILACAK DEVİRDEYİZ

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de bir açıklama yapmış vatandaşlara şu tavsiyelerde bulunmuştu:

“Kaç kuruş olursa olsun vatandaşlarımız para üstünü istemeli. Halkımız arasında 5-10 kuruş para üstünü istemek ayıp gibi yanlış bir algı var. Bu yanlış algı kırılmalı çünkü para üstü istemek ayıp değil haktır. Üstelik 1 kuruşun dahi hesabını yapacak bir tasarruf devrindeyiz.”  

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum