Londra sokaklarında gibi hissedeceksiniz! Ankara'nın ilk tematik üniversitesinin sıralamaları belli oldu

Londra sokaklarında gibi hissedeceksiniz! Ankara'nın ilk tematik üniversitesinin sıralamaları belli oldu

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler için üniversite araştırmaları başladı. Ankara'da kurulan Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi, mimarisiyle Londra sokaklarında geziyormuş gibi hissettiriyor. İşte Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi...

Türkiye'nin ilk tematik müzik üniversitesi olarak sanatçılar yetiştirmeyi hedefleyen Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, mimarisiyle dikkat çekiyor.

Ankara'daki sayılı okullarından biri olan Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, mimarisiyle İngiltere'nin başkenti Londra'da geziyormuş hissi veriyor.

uni-3.gif

Temmuz 2017'de kurulan üniversitede Teşkilat dizisinin çekilmesiyle de biliniyor. Vatandaşlar Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne fotoğraf çekilmek için de gidebiliyor. Ancak giriş ücretli.

uni-2.gif

ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi birçok fakültesi için Özel yetenek sınavı ile öğrenci alıyor. Üniversitenin özel yetenek sınavı için başvuru tarihi 31 Temmuz - 4 Ağustos olarak açıklandı. Özel yetenek sınavı ise 14 Ağustos - 18 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

guzel-snaatlar.gif

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde TYT ile alan iki bölüm bulunuyor. Bölümlerin taban puanı ve başarı sıralaması şu şekilde:

Radyo ve Televizyon Programcılığı

Taban Puanı: 309,91

Başarı Sıralaması: 698.523

Geleneksel El Sanatları

Taban Puanı: 294,45

Başarı Sıralaması: 862.396

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.