Meteoroloji'den kritik uyarı: Dışarı çıkmayın

Meteoroloji'den kritik uyarı: Dışarı çıkmayın

Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı geldi. Son hava durumu tahminlerine göre, cumartesi ve pazar günleri yurdun 6 bölgesinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), cumartesi ve pazar günleri için hava durumu tahminini paylaştı. Vatandaşlara kritik uyarıda bulunan Meteoroloji, hafta sonu yurdun 6 bölgesinde de sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu.

Son tahminlere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, esmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.