EGO’dan otobüs ayrımı

EGO’dan otobüs ayrımı

320 Numaralı EGO sefer hattına hep eski ve bakımsız otobüs verildiğini savunan bölge sakinleri, “Otobüslerin ilçelere dağılımında ayrımcılık mı yapılıyor” diye sordu.

320 Numaralı Karapürçek- Sıhhıye- Ulus hattında ring yapan EGO otobüsünün eski ve bakımsız olmasını eleştiren vatandaşlar, yaz sıcaklıklarında klimasız otobüslerin kullanılmamasını talep etti. Yetkililere bu konuda çağrı yapan vatandaşlar, yaşlı ve hasta kişilerin klimasız otobüslerde yolculuk yaparken zorlandıklarını ifade ederken, eski ve yeni otobüslerin ilçelere dağıtımı konusunda eşit davranılmadığını iddia etti. 

VATANDAŞLAR KLİMAYA ÖNEM VERİYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte artan klima ihtiyacı en çok toplu taşıma araçlarında kendini hissettiriyor. Yaz sıcaklarında bunalan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına bindiklerinde ise klimanın çalışır durumunda olmasına önem veriyor. Objektiflerimize yansıyan görüntüde ise 320 numaralı Karapürçek-Sıhhıye-Ulus hattında ring yapan otobüsün eski, bakımsız ve klimasız olduğu görülüyor.

BAKIMSIZ OTOBÜSLER SEFER YAPMASIN

Vatandaşların tepkisine neden olan körüklü otobüsün körük kısımlarının yırtık ve bakımsız olması ise gözlerden kaçmazken vatandaşlar bu durumu doğal klima olarak tabir ediyor. Klimasız ve bakımsız otobüslerin yaz aylarında sefer yapmamalarını isteyen vatandaşlar, yetkililere bu konu hakkında çağrıda bulunuyor.

KÖRÜKLERİ DAHİ YIRTIK

Yağmur yağdıgında otobüsün içinin su alacağının altını çizen vatandaşlar, bakımsız otobüsün hizmete sunulmasından rahatsızlıklarını dile getirerek, “Otobüs eski ve bakımsız. Birçok yeri küflenmiş. Körük yerleri yırtık ve dışarısı gözüküyor. Yırtık olan yerden dışarıdaki tozlar içeri giriyor. Yağmur yağsa otobüsün içerisi su ile dolacak. Tüm bunların yanında bir de otobüsün kliması yok” diye konuştu.

YAŞLI VE HASTA VATANDAŞLAR YOLCULUKTA ZORLANIYOR

Vatandaşlar yaz aylarında klimasız otobüsler ile seyahat etmenin zorluğunu şu sözlerle ifade ediyor, “Yetkililer eski ve bakımsız otobüsleri özellik ile yaz aylarında vatandaşların hizmetine sunmamalılar. Eski otobüsler klimasız olduğundan yolculuk zorlu bir hal alıyor. Özellikle yaşlı ve hasta vatandaşlar klimasız otobüste yolculuk yapamıyor. İlgililerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz ve eski otobüslerin kullanılmamasını istiyoruz” 

BÖLGELER ARASINDA AYRIMCILIK YAPILIYOR

Bölgeler arasında ayrımcılık yapıldığını iddia eden bazı vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı, “Eski otobüsler genelde bu bölgelere veriliyor. Biz bazı bölgelerde hiç eski otobüs kullanıldığını görmüyoruz. Yetkililer bu konuda hassas ve eşit davranmalıdır. Klimasız ve bakımsız otobüs istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.