Motorcu kazalarının asıl sebebini açıkladı: Kurye yolu talebi

Motorcu kazalarının asıl sebebini açıkladı: Kurye yolu talebi

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazayı gazetemize değerlendiren Ankara Yük Taşımacılığı Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar “Bu kazaların ana sebebi, kuryelere ait ayrı bir yol olmamasıdır” dedi

İstanbul, Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarptığı ve ölümüne neden olduğu kaza gündemdeki yerini korurken, Ankara Yük Taşımacılığını Destekleyici Hizmet Verenler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Akpınar “Ne intihar ne kasıt sorun çok daha derin” dedi.

k1.jpg

Gazetemize yaptığı açıklamada “Yaşanan sorunlar görüldüğünden çok daha derin. Dağın bir de görünmeyen yüzü var” diyen Akpınar, “Trafikte motorlu kuryelere ait ayrı bir yol yok. Arkadaşlarımız, yarış atı gibi çalıştırılıyor. Hem arkadaşımızın ailesini hem de çalışma arkadaşlarını üzen çok acı bir durum. Hepimizin başına bu tür kazalar gelebiliyor. Kazaların ana sebepleriyle ilgilenmeliyiz” diye konuştu.

k3.jpg

SİYASİ PROPAGANDA MALZEMESİ DEĞİLİZ

Yunus Emre Göçer’in yaşamını yitirdiği kazayı değerlendiren Akpınar, “İlk başta ailesine intihar ettiği bilgisi geliyor. Bu nasıl kirli bir bilgidir. Kimi çevreler ise buna cinayet diyor. Bu yorumu siyasi olarak yapıyorlar. Motorlu kuryeler, siyasi propaganda malzemesi değildir. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu değil, sıradan bir vatandaş da yapabilirdi bu kazayı. Diğer kazalar neden konuşulmuyor. Bizim sorunlarımız kişilerden değil bazı kanunlardan dolayı, bizi yok saymalarından kaynaklanıyor. Kişilerle değil olaylarla ilgilenmeliyiz. Bir kaza yaşandı, bunun sebeplerini araştırıp, dedikoduları bırakıp, soruna yönelik çalışmalıyız” ifadelerinde bulundu.

k4.jpg

TUTANAKLAR ACELE YAZILIYOR

“Yapılan yanlışlardan bir diğeri ise, trafikte motorlu sürücünün karıştığı kazada tutanak tutulurken ilk motora çarpan kişiden ifade alınmasıdır” diyen Akpınar, “Motoru süren kişi, eğer ölmemiş sağ ise en son bizim görüşlerimize yer veriliyor. Polis tutanağı bizim görüşlerimizden sonra tutarsa daha sağlıklı olur. Yunus Emre kardeşimizin vefat ettiği trafik kazası bunun kanlı canlı örneğidir. Şahitlerin ve kamera görüntüleri incelenmeden tutulan tutanak nedeniyle kazaya neden olan şahıs yurtdışına kaçtı. Bekletilseydi, tedbir amaçlı gözaltına alınsaydı ve tutanağı incelemeler sonrası tutsalardı ailesi de mağdur olmazdı” şeklinde konuştu.

k5.jpg

KURYELERE AİT BİR YOL OLMALIDIR

Motorlu kuryelerin karıştığı trafik kazalarının ana sebebi, kuryelere ait ayrı bir yol olmamasıdır” diyen Akpınar, “Öncelikle motorların trafikte var olduğunu kabul etmemeliler. Trafikte aralardan geçtiğimiz, kaldırıma çıktığımız şikâyetleri geliyor. Bunun sebebi yine o şikâyet edenler. Araçları üzerimize sürenler, yol vermeyenler alternatif seçeneklerin olmayışı kazalara davetiye çıkartıyor. Türkiye’de 4-5 milyon civarında trafiğe kayıtlı motosiklet var. Bu rakamların 1.5 milyonunu kuryeler oluşturuyor. Bizim talebimiz karayolları yönetmeliğinde değişiklikler yapılması yönünde. Çözüm önerimiz ise trafikte sol şeritte, motorlu kuryeler için ayrı bir yol olmasıdır” şeklinde taleplerini dile getirdi.

k2.jpg

İŞ GÜVENLİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYORUZ

“En ufak kazalarda dahi motorlu kuryeler başta olmak üzere çok ciddi yaralanmalar, hatta can kayıpları olmaktadır” şeklinde konuşan Akpınar, “Bu sebepten dolayı mesleğimizin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin az tehlikeli sınıftan tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfa geçmesini talep ediyoruz. Ticari araç alımlarında ÖTV muafiyetinin genişletilmesini, motosiklet ve arabalı kuryeleri ve hafif ticarileri de kapsamasını istiyoruz. Pazarcı ve şehir içi yolcu ve yük taşımacılığı yapan esnaf gibi bizlerin de basit usul vergi sistemine bir an evvel geçirilmesini arzu etmekteyiz” diyerek cümlelerini noktaladı.

Kaynak:Mikail Karaman/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.