Mülakat karşıtı öğretmenler yarın Ankara’da buluşuyor

Mülakat karşıtı öğretmenler yarın Ankara’da buluşuyor

Eğitim sektörünün önde gelen isimleri yarın Ulus’ta basın açıklaması gerçekleştirecek. Eğitimciler ve sendika temsilcileri mülakatların kaldırılmasını ve ek atama yapılmasını talep ediyor.

Ankara'da gerçekleştirilecek olan buluşma ile öğretmenler, mülakat sürecine dair tepkilerini ve isteklerini dile getirecek. Yarın 13.00’te Ulus Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe atanmayı bekleyen öğretmenler ve sendika temsilcileri katılacak, aynı zamanda bir basın açıklaması da gerçekleştirilecek.

1-001.png

ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

Mülakat süreciyle ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, bu yıl öğretmenlerin mülakat sürecini daha düzenli bir yapıya kavuşturmak amacıyla alımların biraz zaman alabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatların uygulanış biçiminden rahatsız olduğunu ifade eden Bakan Tekin, bu sebeple KPSS sınavına giren ve mülakata katılan öğretmenlere elektronik ortamda hazırlanan soruların yönlendirileceğini açıkladı.

3-003.png

KAMERA İLE İZLENECEK

Aday öğretmenlerden 45 dakikalık ders saati içinde kendilerine yöneltilen soruları anlatmalarının isteneceğini belirten Bakan Tekin, uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jürinin bu mülakatlarda adayların alan bilgisini ve öğretme becerilerini değerlendireceğini ifade etti.

Mülakatın son kısmında adayların kendi sorularına yazılı cevap vermesinin beklendiğini söyleyen Tekin, tüm bu sürecin kamerayla kayda alınacağını vurguladı. Bu sayede adayların alan bilgisini aktarma yetenekleri daha detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Haber Merkezi / gazeteliksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.