Necmettin Erbakan,vefatının 7.yılında anıldı

Necmettin Erbakan,vefatının 7.yılında anıldı

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. yılında Sincan’da anıldı.

Saadet Partisi Sincan İlçe Başkanlığı vefatının 7.yılında Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma gecesi düzenledi. Kuran ı Kerim tilaveti ile başlayan geceye çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ Merhum Erbakan ile olan anılarından ve onun gözüyle Türkiye ve dünya siyasetine dair fikirlerini paylaştı. Ayrıca Ağdağ, Erbakan’ın zekâsının ve çalışma azminin her zaman öne çıktığını ifade etti.  

HOCA İNSAN YETİŞTİRMİŞTİR

whatsapp-image-2018-02-18-at-11.31.44.jpeg

Konuşmasında Merhum Erbakan’ın diğer siyasilerden farklı olarak arkasında sürekli insan yetiştirdiğini, Mili Görüş partilerinin okul olduğunu İfade eden Ağdağ, “ Hayatta iken beraber çalıştığı, mücadele ettiği siyasiler vardır fakat hepsinden farklı bir özelliği vardır. Hoca arkasında adam bırakmıştır siyasi hayata, çalışma hayatına insan yetiştirmiştir. Bu durumu anlatan kendi ifadesi vardır’ Bu işi yaptır, yaptıttır öğretisine önem vermiştir bir işi kendiniz biliyorsanız başkasına yaptırın ki oda öğrensin oda başkasına yaptırsın oda öğrensin. O yüzdendir ki Milli Görüş partileri her zaman okul gibi olmuştur. ” diye konuştu.  

MESELELERİ HAK EKSENİNDE ÇÖZMÜŞTÜR

Ağdağ, kendisine göre Erbakan’ın en önemli iki özelliğinin olduğunu ve bunlardan birisinin bütün meseleleri Hak merkezli çözmesinden bahsederken, “Bir meseleyi hak ekseninde değerlendirirseniz problemler ortadan kalkar. Kendisi her zaman şunu söylerde kötülükleri yaptınız hak yediniz ‘Sonra?’ dünyada işini hallettiniz ahiret de karşınıza çıkmayacak mı? Diye sorardı. Batılıların hak anlayışını da eleştiren Hoca onların hak elde etmek için menfaat, imtiyaz, gücü kullandıklarını söylerdi. Bizde asıl olan hak unsurları temel tabi insan haklarıdır. Yaşam hakkı, inancını yaşama hakkı, ifade hürriyeti bunlardır derdi. ” İfadelerine yer verdi.

KAVGAYA GEREK YOK DERDİ 

Merhum Erbakan’ın uzlaşmacı özelliğinden de bahseden Ağdağ, “ Hiçbir zaman kavga üzerine siyaset yapmamıştır. Bütün siyasi partilerle ortak iş yapmıştır. Hocamız her zaman ‘Biz meselelere aynı bakmıyor olabiliriz ama kavga etmemiz gerekmez. Ülkemizin geleceği için oturup anlaştığımız asgari müşterekler üzerine bir takım çalışmalar yapabiliriz.’ demiştir. Bütün faaliyetlerinde toplumun her kesiminin birlik olması gerektiğini anlatmıştır. Çatışmadan uzak kalarak biz beraberiz neden ayrılalım? Anlayışı çerçevesinde strateji belirlemiş ve ilk bulduğu fırsatta iktidara gelerek toplumun faydasına çalışmayı hedeflemiştir. İşi uzatmamıştır yapabileceği en kısa sürede görevi üstlenmiştir. ”şeklinde konuştu.  

İSLAM COĞRAFYASINA ETKİLERİ VARDIR

Ağdağ, Murhem Erbakan’ın her İslam ülkelerine ve toplumlarına etkisi olduğundan bahsederken, “Erbakan Hoca İslam dünyasında etkiler oluşturdu. Hangi ülkeye gitsek onun izlerini görüyoruz. Bir çok ülkede onun telkinleriyle kurulmuş siyasi partiler var. Dünyadaki İslami faaliyet gösteren gruplarla sürekli iletişim halinde olmuş makul ölçülerden hareket etmelerini sağlamıştır. Hocamızın bu gruplar üzerinde tesiri azaldıktan sonra silahlı şiddetin büyüdüğü görülmüştür. Ayrıca Türkiye’yi İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye yapmış ve D8 Zirvesi’ni kurmuştur. D8’in eşi benzeri yoktur. Bir haftada Nijerya’dan Endonezya’ya kadar coğrafya gezecek ve ülkelerin liderlerini ikna ederek İstanbul’da toplamış ve bu birliği kurmuştur. ” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.