Nevzat Ceylan'dan avlanma süresinin uzamasına tepki

Nevzat Ceylan'dan avlanma süresinin uzamasına tepki

Foto Safari yarışmasının ödül töreninde konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, avlanma süresinin 4 güne çıkarılmasına tepki göstererek, ‘‘Tetiğe değil deklanşöre basın. Bu kararı yanlış buluyorum” dedi.

Başkent Ankara Meclisi, Nallıhan Belediyesi ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın ortak organizasyonuyla Nallıhan Kuş Cenneti'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Foto Safari' yarışmasının ödül töreni ve fotoğraf sergisi, Çankaya’daki bir AVM’de gerçekleştirildi.

Etkinlikte dereceye giren fotoğrafçılar ödüllendirildi.

Ödül törenine eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Tüketici Çevre Eğitim Vakfı Genel Müdürü Özcan Pektaş, Tarım Orman Bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanı Teoman Meriç, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği İbrahim Gökdemir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


200’ÜN ÜZERİNDE KUŞ TÜRÜ BULUNUYOR


Törende konuşan Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, fotoğraf avcılığını ve doğa koruma bilincini yaygınlaştırmak için Nallıhan Kuş Cenneti’nde 1997’den beri foto safari düzenlediklerini hatırlatarak, “Nallıhan Kuş Cenneti Ankara’ya en yakın sulak alanların başında geliyor. Yaklaşık 130 km mesafede. Son derece güzel coğrafyası bulunan ve içerisinde 200’ün üzerinde kuş türünün bulunduğu ve binlerce kuşun yaşadığı ülkemizin iki önemli kuş göç yolundan bir tanesinin üzerinde bulunan çok önemli bir yer” 


“TÜFEĞE DEĞİL DEKLANŞÖRE BASIN” 


“Orası benim için son derece önemli. Milli Parklar Genel Müdürlüğüm dönemimde 1993 yılında orayı koruma statüsüne kavuşturduk ve o günden bugüne kadar korunmaya devam ediyor. Foto safarinin ilkini 1997 yılında düzenledik. Avcılığın fotoğrafla yapılması amacıyla düzenledik. İnanıyoruz ki avcılarımız artık bundan sonra tüfek yerine deklanşöre basarlar” dedi.


“BUNU KABULLENEMİYORUM”


Nevzat Ceylan 1994’te her gün serbest olan avcılığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü döneminde 3 güne düşürmelerine rağmen  bunun son yıllarda 4 güne çıkarılmasına tepki göstererek,  “Avcılığın Salı günü de olmak üzere 4 güne çıkarılmasını kabul etmiyorum. Merkez av komisyonunun bu kararının son derece yanlış olduğunu ve bu kararlarını düzeltmeleri gerektiğine inanıyorum. Merkez av komisyonunun bu yanlıştan döneceğine ve düzeltileceğine de yürekten inanıyorum” diye konuştu.


ÖNERİ HEMEN KARŞILIK BULDU


Tarım Orman Bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Hassas Alanlar Daire Başkanı Teoman Meriç ise Nevzat Ceylan’ın bu önerisini yakında toplanacak merkez av komisyonunda gündeme getireceğini ve av günlerinin yeniden 3 güne düşürülmesi için çalışacağını söyledi.
   
OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.