O öğretmenlere nöbet görevinde iki yıl muafiyet!

O öğretmenlere nöbet görevinde iki yıl muafiyet!

MEB, Yönetmelikte yapılan değişiklikle hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıl boyunca öğretmenlerin nöbet görevlerinden muaf olmalarına karar verdi.

Son değişiklikle Milli Eğitim Bakanlığı hamile öğretmenlerin nöbet görevlerinden muafiyetlerini güçlendirdi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıl boyunca öğretmenlerin nöbet görevlerinden muaf olmaları sağlanacak.

Öğretmenler için en zorlayıcı görevlerden biri olan nöbet görevi, özellikle hamilelik döneminde ekstra bir yük haline geliyor. Yeni düzenleme ile hamile öğretmenlerin bu dönemde daha fazla desteklenmesi hedefleniyor.

1-005.jpg

NÖBET GÖREVİ VERİLMEYECEK

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, hamile öğretmenlere doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden iki yıllık süre boyunca nöbet görevi verilmeyecek. Öğretmenlerin, okul idaresine bir dilekçe ile durumlarını bildirmeleri yeterli olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yapılan değişikliğin öğretmenlerin sağlık ve iş güvenliği açısından önemli olduğunu belirtiyor. Öğretmenlerin bu dönemde daha fazla dinlenmeleri ve sağlıklarına dikkat etmelerinin, eğitim kalitesine de olumlu katkı sağlayacağı vurgulanıyor.

Öğretmenler Sendikası yetkilileri düzenlemenin öğretmenlerin haklarını korumaya yönelik olumlu bir adım olduğunu ifade etti ve benzer haklar konusunda daha fazla adım atılması gerektiğini belirttti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.