Öğretmenlerden Bakan Tekin’e istifa çağrısı

Öğretmenlerden Bakan Tekin’e istifa çağrısı

Ataması yapılmayan öğretmenlerden seçim sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e istifa çağrısı, "Kasım ayında kontenjanlar açıklanacaktı, şubat ayında göreve başlayacaktık ama verilen sözler tutulmadı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 27 bin sağlık çalışanının mülakat olmaksızın işe alınacağını duyurmasının ardından öğretmenler de sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakatın kaldırılacağı sözünü anımsatarak kampanya başlattı ve seçim sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e #BakanTekinistifa etiketi ile sosyal medyada istifa çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, Türkiye’de kendi tespitlerine göre yaklaşık 350 bin, MEB’in açıkladığı veriye göre yaklaşık 120 bin öğretmen olduğunu hatırlatarak, “İktidar, kamu hizmetini kambur olarak görüyor. Kamu istihdamını azaltmayı ise tasarruf olarak nitelendiriyor. Mülakat da öğretmen açığı da bu iktidarın yaptıklarının bir sonucu” dedi.

2-001.jpg

İSTİFA SESLERİ

Kamuda çalışan 90 bin ücretli öğretmen olduğunu söyleyen Irmak, “Bu kadar ücretli öğretmenin çalışıyor olması bize öğretmen açığı olduğunu gösteriyor. İktidar, kamuda çalışanlara hizmet etmekten kaçınıyor çünkü bunu bir yük olarak görüyor” diye konuştu.

Irmak, öğretmenlerin güvenceli istihdam edilmemesinden öğretmenler kadar öğrencilerin de etkilendiğini belirterek “Öğrenciler okula başladıklarında bir öğretmene alışmak için birkaç aya ihtiyaç duyuyor ancak bu birkaç aydan sonra öğretmenleri gidiyor. Bu da öğrencilerin nitelikli eğitim alamamalarına neden oluyor” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.