Öğretmenleri sevindirecek düzenlemeler yolda

Öğretmenleri sevindirecek düzenlemeler yolda

Yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren düzenlemeler yolda. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenler lehine yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında İzmir'deki öğretmenlerle bir araya geldi. Tekin, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyerleriyle ilgili açıklama yaptı.

Öğretmenlerin süre şartını gündeme getirmesinin ardından Bakan Tekin, taleplerinin farkında olduğunu belirterek uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte geçerli olan süre konusunda değişiklik yapılacağını açıkladı.

Tekin'in açıklamasının ardından uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyerlerinde geçerli olan sürenin kısaltılması bekleniyor.

SINAV KALKIYOR MU?

Öğretmenler Sitesi'nde yer alan habere göre, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılması beklenen değişiklikle birlikte uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için aranan sınav şartının kaldırılması gündemde. Kanun yürürlüğe girdiği taktirde öğretmenler sınavsız bir şekilde bu kariyerlere ulaşabilecek.

Yeni kanunda ücretli öğretmenleri de ilgilendirecek bir düzenlemenin yer alması bekleniyor. Düzenlemeye göre ücretli öğretmenlikte geçen süreler, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikte kabul edilecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.