Okul çevrelerinde istenmeyen görüntü

Okul çevrelerinde istenmeyen görüntü

Mamak Battalgazi Endüstri Meslek Lisesi önünde sigara içen öğrencilerin rahat tavırları dikkat çekti.

Yaşları 18 yaşından küçük olan ve okul bahçesinden çıkmadan sigara yakan öğrenciler objektiflerimize böyle yansıdı. Okul çevresinde rahat tavırlarla sigara içen öğrencileri gören vatandaşlar ise idarecilere sitemde bulunurken bağımlılıkla mücadeleyi sorgular hale geldiklerini belirtti.

Şaşkınlığa sebep oldu

Mamak Battalgazi Endüstri Meslek Lisesi önünde sigara içen öğrencilerin rahat tavırları dikkat çekti. Yaşları henüz 15 ila 17 arasında olan öğrencilere okul çevresinde sigara içtiğinden dolayı hiçbir idarecinin müdahale etmemesi ise şaşkınlığa sebep oldu. Vatandaşlar ise idarecilere sitemde bulunurken bağımlılıkla mücadelenin sınıfta kaldığını belirtti.

Cezai yaptırım uygulansın

Çevre sakinlerinden aldığımız bilgilere göre lise çevresinde bu tarz görüntülerle çok sık karşılaşıldığı ve öğrencilerin bu tür kötü alışkanlıklara alıştırıldığı belirtildi. İdarecilerin öğrencilere en azından okul çevresinde müdahale etmesi gerektiğini belirten çevre sakinleri 18 yaşın altındakilere sigara satan yerlerinde belirlenerek cezai yaptırım uygulanmasını istedi.

Sigara konusunda da hassasiyet gösterilmeli

Okullarda öğrencilerin sağlık konusunda bilinçlendirilmesinin yanı sıra okul dışında asayiş denetimlerinin de önemli olduğuna değinen çevre sakinleri şu ifadeleri kullandı, “İlgililer nasıl uyuşturucu ile mücadelede hassas davranıyorsa sigara konusunda da aynı hassasiyeti göstermeliler. Çocukların sigara aldığı büfeler, marketler ve bakkallar tespit edilerek cezai yaptırıma tabi tutulmalı. Cezalar ağır olsun ki sigara satan işletme bir daha 18 yaşın altındaki birisine sigara satamasın. İşletmeciler de bu konuda hassas davranmalıdır. Çocuklarımızı kendi çocukları gibi düşünüp sigara satmamalıdır.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.