Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM; “BOMBA”

ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM; “BOMBA”

 

Türkiye artık bir ateş çemberinin içinde bulunmaktadır. Her yandan ya bomba sesleri yükseliyor ya da bir kargaşa başını almış gitmekte. Neden, nasıl, niçin , niye sorularından ziyade bu savaş ortamının durdurulmasını sağlamamız gerekiyor. Ülkemizi bölmeye çalışan moskovcular bir yandan PKK sempatizanları bir yandan bütün gayretleriyle bizi ortadoğudaki ateşin içinde yakma düşüncesindeler fakat biz öyle bir nokta da durmuyoruz ki eğer yanlış bir yerde kalırsak o ateş içerisinde yanmamız kaçınılmazdır.

Savaş zalimlerin başladttıkları ve mazlum öldüğü kötü bir oyundur. Ülkelerin menfaatlerinden ziyade kişilerin menfaatlerin savaşlarda ön planda olduğunu tarih derslerinde hepimiz görmüşüzdür. Savaşlar ülkemizdeki bir saldırıya karşılık vermekten ziyade ülkemizin bir ateş içinde yanması anlamına gelmektedir. Eğer biz bu savaş oyununa girersek zalimlerin oyununda ölen en çok masum bizlerden olacaktır. Türkiye’deki teröristler her yerde bomba ve operasyon yapma derdinde bu yüzden önümüz arkamız sağımız solumuz bomba ve bombacılar kaplamış durumdadır.

Bir insan neden bombacı olur ve bu oyuna kendi hayatını alet eder? Hayatta insanın kendi hayatından vazgeçecek kadar değerli olacak bu dünyada hak davasından başka ne dava olabilir ki? Kalabalıklardan uzak durun insanlara güvenmeyin metrolardan toplu taşıma araçlarından uzak durun trafiğe girmeyin peki bu insanlar bu korkuyla nasıl yaşayacaklar bunun bir cevabı var mı?

-Yok

İnsan toplumsal bir varlıktır. Toplumdan uzaklaştığı takdirde kendi hayatında vazgeçecek seviyeye gelir ve bununla birlikte diğer insanlarında hayatlarını hiçe sayar ve kendini patlatır. Bu yüzden çocuklarınızı toplummun içinde yetiştirin teknolojik aletlerin onları yönlendirmesine izin vermeyin teknoloji kullanabilsinler ama ona bağımlı olmasınlar.

Birde toplumu içten içe bitiren ve tüketen evlilik programları var. Yaş seviyesinin 19lara kadar düştüğü okulunu bititrir bitirmez bu programlarda ünlü olmak için katılan ve kendilerini rezil etmek pahasına oradaki insanlarla muhattap olan ve asıl amaçları evlilikten ziyade kendi reklamını yapmak olan ve bundan kendini alamayan ve toplumun iç dinamiklerini çökerten bu programlar  farkında olmadan insanların ve toplumun ahlakını bombaladıklarını farkına yıllar sonra varacaklardır. Annesinin ve babasının birbirlerini televizyon programlarında bulan bir çiftin çocuklarının eşlerini sosyal medyada bulmaya çalışması ve böylelikle yanlışlara düşerek hayatlarını karartması kaçınılmazdır. İnsanlar kendi hayatlarını kurarken biraz da geleceklerinde başlarına geleceklerin farkında olmalılardır.

Türkiye çok zorlu bir coğraf ve bizde gerçekten çok zorlu bir toplumun içinde yaşıyoruz bir yanda intihar bombacılarından kaçarken bir yandan evlerimizde izlediğimiz programlarda asıl bombayı evimize yerleştiriyoruz çok dikkatli ve duyarlı olmamız gerekir yoksa bu bombalar patlamaya başladığında biz de yok oluruz…Vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR