Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Osman Gökçek belki de adaylıktan çekildi!

Osman Gökçek belki de adaylıktan çekildi!

Merakla beklenen 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde Türkiye siyasi tarihini etkileyecek önemli bir tarih daha geldi geçti. Partiler liste adeta liste savaşları yaptı. Son gün YSK’ya sundular.
Gün boyu kulis listeleri haber sitelerinde döndü durdu. Görünen o ki o listelerin çoğu da fos çıktı. Partilerin sürpriz isimleri dikkatlerden kaçmadı. 
En çok merak edilenlerden biri de Bülent Arınç- Melih Gökçek arasında geçen tartışmanın ardından Osman Gökçek isminin aday olup olmayacağı olmuştu.
7 Haziran öncesi yaşanan Arınç- Gökçek arasındaki bu polemik olmasaydı belki de Osman Gökçek bugün listede yer alacaktı.
AK Parti’den “Akrabalık” Vurgusu
‘Osman Gökçek aday mı değil mi?’ sorusu üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, “Başvurular oldu. Bazı milletvekillerimizin çocukları, kardeşleri başvuru yaptılar. Sadece akrabalık bağları üzerinden değerlendirmemek lazım. İnsan gerçekten gerekli nitelikleri taşıyorsa siyasi haktır, başvuru yapabilir.”demişti.
Genel bir ilke kararı belirlediklerini ifade eden Şentop, “Bu karar çerçevesinde adaylık yapan kardeşlerimizi listeye koymadık. Bu bir başka arkadaşımızın ricası üzerine olmuş bir şey değil. Bu bir prensip meselesinin gereği olarak görüldü. Akrabalık ilişkisi olanları değerlendirmedik. Herkes bu şekilde değerlendirilmeli ve listeye konulmalı. Bunu prensip kararı olarak düşünmek lazım.” diye konuşmuştu.
Şentop’un bu açıklamasının ardından Melih Gökçek sosyal medya aracılığıyla “Oğlum prensip kararı listeye girmedi” diyerek tam kafalarda soru işaretleri yok oldu derken bu yaptı. Bu açıklama öyle yenilir yutulur bir açıklama değildi. Neden mi? Belki de Arınç- Gökçek arasında yaşanan bu gerilimle birlikte Osman Gökçek adaylıktan çekildi.
Görünen o ki Arınç-Gökçek tartıştırması 7 Haziran genel seçimleri devam edecek gibi gözüküyor. Bekleyip daha neler olacağını birlikte göreceğiz..
Kalın sağlıcakla..
Günün Sözü: Bu dünya soğuk. Rüzgar genelde ters yöne eser. Limon ağaçları kurur. Bahaneler hep hazır. Güzel günler çabuk geçer.. / Cahit Zarifoğlu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR