OTONOMİ’de ‘Ek’ Tartışma

OTONOMİ’de ‘Ek’ Tartışma

Esenboğa yolu üzerinde kurulan otomotiv ticaret merkezi kooperatifi yönetiminin, 350 üye galericiden 175 biner TL ek ücret talep ettiği iddia edildi. Galericiler “Tapu beklerken, ek ücret şoku yaşıyoruz” diyor.

Başkent Otomotivcileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (Otonomi) yönetimi tarafından yaklaşık 350 kooperatif üyesinden kişi başı175 biner TLek ücret istendiği ileri sürüldü. Otonomi'de müteahhit üzerinden dükkan alan esnaflardan ise, herhangi bir ek para istenmediği ifade edildi. Otonomi'de kooperatif üzerinden dükkan sahibi olan galerici esnafların, tapu almayı beklerken ek ücret şokuyla karşılaştıkları belirtildi. 

YÖNETİM: “BANKAYA BORCUMUZ VAR”

Esenboğa Havaalanı yolu üzerinde 500 milyon TL’lik bir yatırımla 2016 yılında hayata geçirilen ve Avrupa ile Ortadoğu'nun en büyük otomotiv ticaret merkezi olarak gösterilen Otonomi'de kooperatif üyeleri arasında geçtiğimiz hafta basına kapalı bir toplantı gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, toplantıdayönetim üye galericilerden kişi başı ek 175 biner TL daha ücret istedi. Yönetim toplamayı hedeflediği bu ek ücretlerle bankaya olan borçların ödeneceğini bildirdi. Kooperatif üzerinden dükkan sahibi olan esnaflar, kişi başı biçilen fiyatı çok bularak itiraz etti.

ESNAF RAHATSIZ

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen Başkent Otomotivcileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi üyelerinin bazıları, konuyla ilgili gazetemize dert yandı. Üyeler çoğu esnafın bu parayı ödeyecek gücünün olmadığını belirterek şunları söyledi: "Tapusunu daha alamadığımız dükkan başına şimdiye kadar iç dekorasyonuyla birlikte harcadığımız para 600 bin TL'yi geçti. Bize tekrar 175 biner TL'lik borç çıkartılması iyi olmadı. Bu parayı çok buluyoruz. Zaten çoğu kişinin de bu parayı ödeyecek gücü yok. Üyeler olarak daha ne kadar borcumuz olduğunu bilmiyoruz. Yönetime soruyoruzama söylenmiyor, bir belirsizlik var. Otel ve AVM inşa edilecek 80 dönümlük arazimizin satılmasını ve üyelerin borçtan kurtarılmasını istiyoruz. Buradaki esnaf bu durumdan çok rahatsız." 

CUMHURBAŞKANI AÇMIŞTI

Esenboğa Yolu üzerinde 375 dönümlük bir alanda kurulan Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük ticaret ve yaşam merkezi Otonomi,2 Aralık 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılmıştı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum