Özel okul ücretlerinde yeni dönem

Özel okul ücretlerinde yeni dönem

MEB, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'yle bir dizi düzenlemeye gitti. Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kayıt ücretleri belli oldu.

Ülkenin içinde bulunduğu yüksek enflasyon özel okul ücretlerine de yansımış veliler yüzde 100'ü aşan fiyatlarla karşılaşmıştı. Fahiş artışa yetkililer tarafından alınan ilk önlem yüzde 65 sınırı olmuştu. Yetersiz kalan önlemin ardından MEB yeni düzenlemelerini Resmi Gazete'de duyurdu. MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

ÜFE+TÜFE+YÜZDE 5

Yeni düzenlemeyle okulların ara sınıflarının eğitim ücreti belirlenirken bir önceki eğitim öğretim yılında ilan edilen ücret, okulda devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken ise öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak. Yönetmelikte yer verilen ifadeye göre, "bu ücretlere (bir önceki yılın ortalama yurt içi ÜFE+bir önceki yılın ortalama TÜFE)+5 oranından fazla artış yapılamayacak."

ZEKA TESTİNE SON

Yönetmelik kapsamında özel okullar ve kurslardaki kontenjan, çalışma takvimi, çalışma saati, öğrenci ve kursiyer kayıt işlemlerine yönelik düzenlemelere de gidildi. Buna göre, okullar, kayıt ve nakil işlemlerinde zeka testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçimi yapamayacak. Özel okullarda tam gün eğitim öğretim yapılacak. İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi durumlarda kontenjan düzenlemeleri Bakanlıkça ayrıca belirlenebilecek. Özel öğretim kurslarında sınıf mevcutları 18 kursiyeri geçmeyecek şekilde düzenlenecek. Lise ve dengi okul öğrencileri hafta içi okul saatleri dışı ve hafta sonu da özel öğretim kurslarına devam edebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.