Polatlı'da inşa edildi: Gökyüzünün ihtişamını ayağınıza getiriyor

Polatlı'da inşa edildi: Gökyüzünün ihtişamını ayağınıza getiriyor

Polatlı’nın girişinde hizmetine devam eden ve binlerce kişiyi ağırlayan Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi, genç beyinleri bilimin ışığında uzay ile buluşturuyor. İşte, detaylar…

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın hayata geçirdiği ve hizmetine hızla devam eden Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi, genç nesilleri bilimle buluşturuyor. Uluğ Bey Gökevi; Selçuklu mimarisini, modernizm ile buluşturan yapısı ve 16 Türk Devleti’ni simgeleyen Türk Büyükleri Heykelleri ile ilçenin en önemli sembollerinden biri oldu.

alparslan-turkes-bilim-merkezi-ve-ulug-bey-gokevi.jpg

UZAYIN DERİNLİKLERİNE YAKINDAN TANIKLIK EDİN

Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan bilim yuvası, evrenin ve gezegenlerin gizemli kapısını uzay meraklılarına açıyor. BRESSER SolarX güneş teleskobu, MEADE LX70 aynalı teleskoplar ve içerisinde bulunan Planetaryum Salonu ile gökyüzünün ihtişamına yakından şahitlik edin. Bu yerde, konferans salonlarında verilen eğitimler ve seminerlerle birlikte hiç görmediğiniz yıldızları ve gezegenleri keşfedin.

alparslan-turkes-bilim-merkezi-ve-ulug-bey-gokevi-001.jpg

ŞEHRİN CANLILIĞINA CAN KATIYOR

Aydınlık, ferah ve şık tasarımı ile şehrin girişinde kendine has yeşillikleriyle bizleri karşılayan Alparslan Türkeş Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi; tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Anayol kenarından gelip geçenler, ani fren yaparak önce burayı ziyaret ediyor. Ayrıca bu bilim evinde; dinlenme alanları, oyun alanları ve özel etkinlik alanları da mevcut. Gözleri kamaştıran bilim merkezi, hem başkentlilere hem de yoldan geçen misafirlere yeni bilgi kaynağı olmuş durumda.

alparslan-turkes-bilim-merkezi-ve-ulug-bey-gokevi-002.jpg

ALPARSLAN TÜRKEŞ BİLİM MERKEZİ VE ULUĞ BEY GÖKEVİ’NE NASIL GİDİLİR?

Tasarımı ve şıklığıyla bilime yuva olan Uluğ Bey Gökevi, Polatlı’nın hemen girişinde yer alıyor. Ankara’dan yola çıkacaklar, Eskişehir Yolu üzerinden ilçenin servislerine veya AŞTİ’den Polatlı otobüslerine binebilirler. Bu yolculuk ise ortalama 1 saat sürmektedir.

alparslan-turkes-bilim-merkezi-ve-ulug-bey-gokevi-003.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.