Pursaklar Belediyesi ile evcil hayvanlar güvende

Pursaklar Belediyesi ile evcil hayvanlar güvende

Pursaklar Belediyesi, hayata geçirdiği projeler ile evcil hayvanları koruma altına alarak nesli tükenmekte olan hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Başkan Çetin, “Projelerimiz ile gençlerimize ve çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz” dedi.

Son yıllarda Ankara’da hızla büyüyen ve gelişen ilçelerinden biri haline gelen Pursaklar, özellikle modern yapılar, park ve meydanlarıyla dikkat çekiyor. Pursaklar halkının nefes aldığı, uzun yıllar kullandığı Atatürk parkı, belediye ekipleri tarafından yeniden düzenlemeye gidilerek yapımı tamamlanan tavus kuşu evi ile birlikte doğa ile iç içe bir yaşam alanına dönüştürüldü. Ayrıca, hayata geçirdiği projeler ile içinde 20 farklı türü barındıran Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisi ’de vatandaşları ağırlıyor. Anadolu’nun en büyük değerlerinden birisi olan Ankara Kedisinin de koruma altına alındığı Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi ile hem kültürel miras gelecek nesillere aktarılıyor hem de ziyaretçilerine keyifli zaman geçirme imkânı veriyor.

ar.jpg

‘‘TABİAT İLE İÇ İÇE BİR YAŞAM”

Hayvanları korumak adına hayata geçirilen projeler hakkında açıklamalarda bulunan ve farklı hayvanlar için özel yaşam alanları oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; "Atatürk Parkı içinde yapımını tamamladığımız tavus kuşu evi, gençlerimize ve çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılarken diğer yandan da canlılar âlemini tanıtarak tabiatla iç içe vakit geçirmeleri için fırsat sunuyoruz. Ayrıca tavus kuşlarının rahat bir ortamda hayatını sürdürmesi, hemşerilerimizin de temiz ve düzenli bir ortamında onlarla bir araya gelebilmesini sağlıyoruz. Bu güzel mekânın oluşmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimizi her biri birbirinden özel ve güzel olan tavus kuşlarını ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.

ara2.jpg

20 FARKLI TÜR BULUNUYOR

Pursaklar Belediyesi tarafından inşa edilen, alternatif dinlenme ve eğlenme merkezlerinden olan Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisi, vatandaşları ağırlıyor. 20 farklı kanatlı türden kümes hayvanını bünyesinde barındıran Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisi ile Pursaklar Belediyesi, vatandaşlara ve çocuklara soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan hayvanların tanıtımını yaparken, hayvan sevgisini de aşılıyor.

ara3.jpg

CİVCİV ÜRETİMİ YAPILIYOR

Yaptığı açıklamalarda, çocukların kanatlı hayvanları yakından tanıması ve sevmesi için önemli bir tesis olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisimizde 20 farklı kanatlı hayvan türüne ev sahipliği yapıyoruz. Kümes hayvanlarımızın bakımı hekimlerimiz tarafından günlük olarak gerçekleştiriyoruz. Veteriner hekimlerimiz kontrolü altında kaybolmaya yüz tutmuş kanatlıları çoğaltarak doğaya salmayı da planlıyoruz Keyif dolu bir gün geçirmek isteyen tüm hemşerilerimizi tesislerimize bekliyoruz. Pursaklar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen, kanatlı hayvanlara ev sahipliği yaparken, sokak hayvanlarının rehabilite edilmesine, onların aşısından kısırlaştırılmasına kadar birçok tedavi yöntemi uygulanan Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisi, kuluçka ve ana kucağı makinesi ile de civciv üretimi yapıyor” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-005.jpg

“ANKARA KEDİSİ PURSAKLAR’DA GÜVENDE”

Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi, Pursaklar’da Anadolu’nun önemli bir değeri olan Ankara Kedilerinin neslini korumak, sayılarını çoğaltmak, Ankara Kedilerini dünyaya tanıtmak ve daha çok evde evcil hayvan olarak bakılmasını teşvik etmek amaçlanarak kurulan proje ile vatandaşlara hayvan sevgisi aşılanıyor. Son yıllarda şehirleşme ve yaşam alanlarının kısıtlı olması nedeniyle sayıları azalan bu sebeple Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Ankara Kedileri Pursaklar Belediyesince korunmaya devam ediyor.

ara34.jpg

BAŞKENTİN MİRASINA SAHİP ÇIKILIYOR

Pursaklar Belediyesi kendi web sitesinden yaptığı açıklamada tesis ile alakalı, “Ankara kedisi Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi’ni açarak, Başkent’in kültür mirasına sahip çıkan, Ankara Kedisini milli bir mesele ve marka değer olarak gören belediyemizin kurduğu merkezimiz, Esenboğa Havaalanı yakınındaki 2 bin m2 alana kurulmuş olup, merkezimizde iki kedi evi, ameliyathane, veteriner odası, idari personel odası, ayrıca 240 metre karelik kedi tanıtım evi, doğumhane, karantina, müşahede odası bulunan bu koruma evinin amacı; neslin sayısını çoğaltmak, Uluslararası yarışmalar ile dünyaya kedilerimizi tanıtmak ve ırkın devamlılığını sağlamaktır” ayrıntılarına yer verdi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.