Pursaklar'da “Hoş Geldin Küçük Hemşehrim” kampanyası

Pursaklar'da “Hoş Geldin Küçük Hemşehrim” kampanyası

Göreve geldiği günden itibaren vatandaşın ihtiyacına yönelik sayısız çalışmalar yapan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 4,5 yılda dünyaya gelen 5 bin 413 bebeğin “Hoş Geldin Küçük Hemşehrim” kampanyası kapsamında ilk ihtiyaçlarını karşıladı.

Geride bıraktığı 4,5 yıldan bu tarafa vatandaşın isteklerine ve ihtiyacına yönelik sayısız hizmet yapan Pursaklar Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, göreve geldiği günden itibaren ilçede dünyaya gelen 5 bin 413 bebeğin “Hoş Geldin Küçük Hemşehrim” kampanyası kapsamında ilk ihtiyaçlarını karşıladığını açıkladı.

Diğer bir noktada, Endemik Vadi, Şehitlik Meydanı, Hicret Cami Meydanı, Tavus Kuşu Parkı, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, Muhtarlık Konakları, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Karşıyaka Mahalle Konağı, Altınova Mahalle Konağı, Pursaklar Kurban Satış Ve Kesim Alanı, Mehmet Akif Ersoy Okuma Parkı, Hürkuş Parkı, Tenis Kortu, Evcil Hayvanlar Parkı Ve Veterinerlik Tesisleri, Belediye Hizmet Binası, Ankara Kedisini Koruma Yaşatma Ve Tanıtma Merkezi, Basketbol Sahası tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Bunların yanı sıra Gümüşoluk Göleti Millet Bahçesi, Pursaklar halkının kullanacağı Mimar Sinan Pazar Alanı Projesi, Çarşamba Pazarı Projesi, Güneş Santrali Projesi ve Kent Ormanı Projesi çalışmaları büyük bir özveriyle devam ediyor.

basliksiz-1-002.jpg

“HOŞ GELDİN KÜÇÜK HEMŞEHRİM” HEDİYESİ

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 4,5 yılda Pursaklar’da dünyaya gözünü açan bebekler “Hoş Geldin Küçük Hemşehrim” hediyeleriyle karşıladı. Hoş Geldin Küçük Hemşehrim kampanyası bünyesinde yeni doğan bebeğin ihtiyacı olabilecek, zıbın, battaniye, bebek takımı, ana kucağı, biberon, taşınabilir beşik, bebek çantası sosyal işler müdürlüğü ekipleri tarafından ailelerin kapılarına kadar teslim edildi. Bu kapsamda 2 bin 744 erkek bebek, 2 bin 699 kız bebek olmak üzere toplamda 5 bin 413 bebeğin ilk ihtiyaçları karşılanmış oldu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘Hoş geldin Küçük Hemşehrim kampanyamız ile ilce nüfus müdürlüğüne kayıt yaptıran yeni doğan bebeklerimizi tespit ederek, ilk hediyelerini ailelerine ulaştırıyoruz. Tüm yeni doğum yapan annelerimizi tebrik ediyor, kendilerine ve yavrularına sağlıklı, uzun ömürler temenni ediyorum’’ şeklinde konuştu.

ara2-002.jpg

VATANDAŞIN İHTİYACINA YÖNELİK PROJELER

Pursaklar belediyesi tarafından yapılması planlanan birçok proje tamamlanarak hizmete sunuldu. Türkiye’de bir ilk olan, Endemik bitki çalışması ve endemik fauna merkezi olarak endemik bitkilerin gelecek nesillere aktarılması, Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Güvercini ve Ankara Tavşanı’nın yer aldığı Endemik Vadi hizmete açıldı. Özel günlerde kullanılması adına yapılan Şehitlik Meydanı, 2 bin 795 metre karelik alanı ile aktif olarak hizmet veriyor. Pursaklar halkının mevlit okutma, toplantı, asker uğurlama, kına, taziye, bayramlaşma, hanımlar matinesi ve özel programlarda kullanılması adına 2 bölümden oluşacak şekilde hizmete geçirildi. Bunların yanı sıra Pursaklar halkının ihtiyaçların yönelik olarak, Hicret Cami Meydanı, Tavus Kuşu Parkı, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, Muhtarlık Konakları, Tenis Kortu, Evcil Hayvanlar Parkı ve Veterinerlik Tesisleri, Pursaklar Kurban Satış ve Kesim Alanı, Altınova Mahalle Konağı, Karşıyaka Mahalle Konağı, Mehmet Akif Ersoy Okuma Parkı, Hürkuş Parkı, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Belediye Hizmet Binası, Ankara Kedisini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi yapılarak, hizmete geçirildi.

iceir.jpg

ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yapımı tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden projeler de bulunuyor. Gümüşoluk Göleti Millet Bahçesi, Pursaklar halkının kullanacağı Mimar Sinan Pazar Alanı Projesi, Çarşamba Pazarı Projesi, Güneş Santrali Projesi ve Kent Ormanı Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapımı devam eden projeler sayesinde Pursaklar, yoğun yeşil alanı ve doğal göleti ile çok güzel bir yaşam alanı ve rahatça alışverişlerini yapabilecekleri pazar alanlarına sahip olacak.

13 SPOR DALINDA EĞİTİM

Pursaklar Belediyesi gençlerin sosyalleşebilmesi ve kendini bir alanda yetirilebilmesi adına Badminton, voleybol, yüzme, futbol, kung-fu, cimnastik, taekwondo, halter, basketbol, boks, hokey, ragbi, wushu bilek güreşi olmak üzere toplam 13 dalında dersler veriyor. Ayrıca çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda, istedikleri gibi basketbol oynayıp, arkadaşlarıyla vakit geçirebileceği Mini Basketbol Sahası hizmete geçirildi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.