Renkli anahtar nedir? Renkli anahtarlar hangi maddeden yapılır?

Renkli anahtar nedir? Renkli anahtarlar hangi maddeden yapılır?

Renkli anahtar nedir? Renkli anahtarlar hangi maddeden yapılır? Renkli anahtarların fiyatı, ve nerelerde kullanıldığına dair merak edilenleri sizler için derledik...

1-(9)-001.jpegRenkli anahtar nedir? Renkli anahtarlar hangi maddeden yapılır?

Renkli anahtarların fiyatı, ve nerelerde kullanıldığına dair merak edilenleri sizler için derledik... 

Başkent’te az sayıda anahtarcı tarafından yapılan renkli anahtarlar, hafifliği ve renk ayrımının sağladığı kolaylık nedeniyle tercih ediliyor. Bilkent Ankuva AVM Yücel Anahtar’da incelediğimiz anahtarlar normal bir anahtara göre çok daha hafif. Bilgi aldığımız anahtarcı Ünal Ayyıldız, “Müşterilerimiz en çok farklı her kapıya bir renk kolaylığı ve hafifliğinden dolayı tercih ediyor” dedi.

Renkli anahtarların tanesi ise 10 lira. 

RENK ÇEŞİTLİLİĞİ VE HAFİFLİĞİ İÇİN TERCİH EDİLİYOR

Renkli anahtarların en çok tercih edilmesinin sebebi hafifliği ile çok sayıda anahtar taşıyanlar için her bir rengin bir kapıyı açmasıyla anahtar ayırım kolaylığı sağlaması. Gazetemize bilgi veren Ünal Usta, “genellikle çok anahtar taşıyan müşterilerimizin tercih bu yönde oluyor. Ağırlık yapmaması ve ofis ile evlerde her rengin farklı bir kapı açması da çok anahtarlı kişiler büyük kolaylık sağlıyor.  Normal anahtarlardan 2-3 lira daha fazla vererek 10 liraya bu anahtarı yaptırabiliyor. Ayrıca bu anahtar diğer anahtarlara göre sağlamlığı ve dayanıklılığı ile de tercih ediliyor”

UÇAK MALZEMESİNDEN YAPILIYOR

Renkli anahtarlar uçak ve otomotiv sektöründe genişçe kullanılan duralüminyumdan yapılıyor. Bu metal çeşidinin en büyük özelliği çelik kadar dayanıklı ancak çelikten çok daha hafif olmasıdır. Bu özelliğiyle de uçak yapımında özel birkaç işlem gördükten sonra kullanıma uygundur. 

1996 ÖNCESİ ARAÇLARDA KULLANILABİLİYOR

genellikle ev anahtarları olarak kullandığını belirten Ünal Usta, “daha çok ev ofis kullanımı için tercih ediliyor. Fakat araba anahtarı için isteyenler de oluyor. 1996 yılı öncesine ait araçlarda immobilazier teknolojisi olmadığı için bu anahtarlardan onlara da yapabiliyoruz. Ancak sonraları için yapılmıyor” dedi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.