Resmi açıklama geldi: Adana’da petrol kuyuları açılacak!

Resmi açıklama geldi: Adana’da petrol kuyuları açılacak!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana Karaisalı’da petrol arama ve üretim projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana Karaisalı’da petrol arama ve üretim projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan 297 hektarlık İR/TPO/K/723 ruhsat numaralı alanda gerçekleştirilecek olan proje enerji sektöründeki yerli üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

1-004.jpg

10 FARKLI KUYU AÇILACAK

Projenin kapsamı 10 adet petrol arama ve üretim kuyusunun açılmasını içeriyor. Yaklaşık 95 milyon lira değerindeki proje Adana'nın enerji potansiyeline önemli bir katkı sağlayacak. Söz konusu kuyularda döner sondaj yöntemi kullanılacak. Her bir kuyu en fazla 2 bin 500 metre derinliğe kadar inecek.

Proje kapsamında istihdam edilecek kişi sayısı da belli oldu. Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin, petrol arama faaliyetlerinde ise 50 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor. Petrol tespit edilmesi halinde çıkarılacak olan petrol, boru hatlarıyla tesislerde bulunan seperatörlere iletilerek işlenecek. Üretilen ham petrol, dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tanklarında depolanacak. Sonrasında tankerler vasıtasıyla TPAO'nun istasyonuna nakledilecek.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.