Osman Doğan

Osman Doğan

ROTASYON

ROTASYON

Diyanet çalışanlarını ilgilendiren konular sıralanırken büyük bir sıkıntı haline gelen Rotasyon konusu çözüm buldu. Daha öncesinde 8 yıl süre ile 2017’den itibaren sürekli yer değişecek olan din görevlileri için Diyanet-Sen eylem kararını şimdilik dondurduğunu açıkladı. Sebebine gelince eylemden iki gün önce Diyanet İşleri Başkanlığıyla görüşen yetkili sendika başkanlığı ikna etti ve rotasyon yeniden düzenleniyor. Bu hak doğrultusunda çalışanlarını göçebe bir hayata zorlayan başkanlık büyük bir yanlıştan geri adım attı. Sivil toplum örgütlerine olan güvenim bu çalışmaları görünce yavaş yavaş güçleniyor. Bu konuda ciddi bir özveri ile çalışan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar’ı kutluyorum.
PARİSDEKİ MUAMMA
Pariste yaşanılan katliamın sesleri yükselmeye devam ederken yapılan bu olayı İslam’a mal etme girişimleri de büyük bir hızla devam ediyor. İslam’ın evrensel duruşunu bilenler Kur’an’ın hiçbir surette ölümleri emretmediğini bilirler. Bugün dünya çapında oynanan bu global oyun sayesinde İslam içi boşaltılan boş bir algı haline getirilmek isteniyor. Perde arkasında bir zamanlar bedelini kilometrelerce ötede arayan ama ikiz kulelerle kendi halkını öldüren garip bir işleyiş devam ediyor. Kendi halkını öldürenler Paris’in bedelini sizce nereden sorarlar, ben Filistin diyorum ne dersiniz…
DİYANET TV OLGUNLAŞMADI
Paris olaylarına çok anlamlı ve yerinde bir müdahale ile açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri başkanını seyrederken aniden kendi kanalı olan Diyanet TV yayını durdurup, akışı değiştirdiler. Başkanlıkta elektrikler mi kesildi sorusu aklımızı kurcalarken birinci dereceden konunun muhataplarına neden bu yayını yarıda kestiklerini sorduk, verilen cevap manidar, Yayın ilkelerimizden dolayı…Kendi kanalına çıkan Başkanın yayın ilkelerine takılmasına mı yanalım, yoksa kendi kanalı keserken tamamını veren diğer yayın kuruluşlarının ilkesizliğine mi!!!
FUAT AVNİ SENSİN
Ülke meseleleri, fenomen haline getirilmiş bir isim  ve arkasında insanların bir birinden şüphe etmesini sağlayan bir algı operasyonu, Fuat Avni’yi sağlam muhalefet yapan CHP’nin yerine koyan Emine Ülker Tarhan’ın açıklamaları ne kadar manidar olsa da, akıllarda kalan bir soru; Fuat Avni doğru söylediği için mi, yapılanların havuzu sadece bir kalemde toplandığı için mi etkili, her neyse şuan beni kim okuyorsa dikkat et, Fuat Avni sensin!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR