Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

RUSYA ABD HESAP TUTMADI

RUSYA ABD HESAP TUTMADI

 

Hatırlarsınız yıllar önce Rusya Afganistan'a girmiştir bu savaş yıllar sürdü arkasından ABD de Afganistan'a girdi ne yazık ki bu iki süper gücüm diyen Ülke bir başarı elde edemeden Afganistan'dan çıkmak zorunda kaldılar bu Ülkede sizlerde biliyorsunuz Türkiye'den başka hiç bir Devlet yok. Aynı hatayı ABD Irakta yaşadı hatırlarsınız ABD Türkiye'ye komşu oldu buradan hiç çıkmaz deniliyordu ne yazık ki bu Ülkede ABD duramadı çıkmak zorunda kaldı.

Arap Baharı yaşanıyor denilen bir süreç var Liyanın durumunu biliyorsunuz Kaddafi'yi indirmek içinde birleştiler.Libya'yı bölmek parçalama içinde mücadele verdiler. Bu Ülkedeki Askeri Komutanları satın aldılar. Kaddafi'den sonrada Libya'yı parçalayamadılar. Libya'da dimdik ayakta duruyor.

Suriye'nin durumunu hep birlikte takip ediyoruz, Suriye'de iç savaş başını almış gidiyor, oradaki yapılar kendine göre toprak çevirme peşine düşmüş bir taraf Rusya destekli, bir taraf ABD destekli ne yazık ki burada fiyasko yaşayacaklar burada da bu iki süper gücüm diyen ülke çekip gidecekler. Suriye'nin içindeki Terör örgütleri de hiç bir başarı elde edemeyecekler. Hayinler her zaman hak ettiğini bulur, İslam'ın hiç bir zaman önünde duramayacaklar, çıkış sürecek. Zafer İslam'ın olacak.          

Ortadoğu’nun hiçbir coğrafyaya benzemediğini öğrenmiş olmalısınız. Özellikle ABD, bugünkü ortamın doğmasında kendisini sorumlu hissetmeli ve bir an önce bölgede kalıcı barış ve istikrar için çalışmalıdır. Rusya ve ABD, Suriye sorununun çözümünde küresel ve bölgesel rekabeti bir yana bırakmalıdır. Çünkü beşinci yılına giren Suriye sorunu, çatışmanın bölgesel bir savaşa dönüşmesi riskini artık patlama ve yayılma eşiğine getirmiş bulunmaktadır.. Zaman, başta ABD, Rusya, Suudi Arabistan ve İsrail olmak üzere bütün ülkelerin akıllarını başlarına alma zamanıdır. Savaş yayılırsa bölgede yeni siyasi bir coğrafya oluşuncaya kadar durmayacaktır. 10.10.2016

                                                                                  Hüseyin TAKLACI

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR