Sağlık-Sen'den şiddet tepkisi: Tutuklu yargılama istisnasız uygulanmalı

Sağlık-Sen'den şiddet tepkisi: Tutuklu yargılama istisnasız uygulanmalı

Türk Sağlık-Sen, annesinin vefat haberini veren doktora saldıran zanlıya verilen cezayı yetersiz buldu. Sendika, açıklamasında "Tutuklu yargılama sağlıkta şiddette istisnasız uygulanmalıdır" dedi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meydana gelen olayda, Volkan K. (45), annesinin ölüm haberini veren kadın doktor B.B.Ö.'ye defalarca kez yumruk attı. Güvenlik kamerasına yansıyan şiddete vatandaşlardan tepki yağdı.

saglikta-siddet.jpg

EV HAPSİ CEZASI

Olayda, güvenlik görevlileri araya girerken; hastane yönetimi beyaz kod bildirimi yaptı. Hastaneye gelen polis ekipleri, Volkan K.’yi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde alkollü olduğu belirlenen ve gözaltına alınan şahsa ev hapsi cezası verildi. Türk Sağlık-Sen bu cezayı yetersiz buldu ve tepki gösterdi.

ic.jpg

"İSTİSNASIZ UYGULANMALI"

Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Annesinin vefat haberini veren doktorumuza saldırıyor ve sadece ev hapsi cezası alıyor. Tutuklu yargılama sağlıkta şiddette istisnasız uygulanmalıdır. Doktorumuza geçmiş olsun diyor, sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimizin süratle hayata geçirilmesi talebimizi vurguluyoruz. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir."

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.