Şeyh Said'çi Ensarioğlu’ndan Kürtçe eğitim çıkışı

Şeyh Said'çi Ensarioğlu’ndan Kürtçe eğitim çıkışı

İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu tuhaf çıkışlarına devam ediyor. Diyarbakır’da bir bulvara terörist Şeyh Said’in isminin verilmesine olumlu bakması sebebiyle İYİ Parti’den ayrılmak zorunda kalan Ensarioğlu, Kürtçe eğitim için genel çağrı yaptı.

Eski İYİ Partili Salim Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Kürtçe seçmeli dersler için çağrıda bulunan Ensarioğlu, velileri harekete geçmeye çağırdı.

Ensarioğlu’nun paylaşımında dikkat çeken kısımlar şöyle:

“Okullarımızda ikinci yarıyıl bugün itibarıyla başladı. 5-6-7-8. sınıflardaki çocuklarımız için Kürtçe ve Zazaca (Kurmancca ve Zazaca) seçmeli ders hakkı bulunmaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi seçmeli ders tercih süreci başladı. Tercihleri yapmak için son gün 12 Şubat 2024. Seçmeli Zazaca ve Kürtçe dersleri için halkımızdan rica ediyorum. Dillerimizi sahipsiz bırakmayalım”

1-002.jpg

ŞEYH SAİD ÇIKIŞI

Salim Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni bir yola “Şeyh Said Bulvarı” adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalara ilişkin açıklama yapmıştı.

Şeyh Said’e yönelik sözleri şiddetle reddettiğini söyleyen Ensarioğlu, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir.

Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” demişti.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.